Εγκαταλείπουν την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα οι εκδρομείς με την κίνηση από την Παρασκευή ήδη να σημειώνει ιδιαίτερα αυξημένη τάση, στο πρώτο κύμα φυγής του Αυγούστου.

Οι αδειούχοι του Αυγούστου έχουν κατακλύσει τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

Για την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένα 27 δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου, 17 δελφίνια και 16 συμβατικά πλοία προς τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

Για Αργοσαρωνικό συνολικά πραγματοποιήθηκαν 34 δρομολόγια και ταξίδεψαν 4.696 επιβάτες με 420 Ι.Χ. οχήματα, αριθμός κατά τι μειωμένος σε σχέση με την Πέμπτη της προηγούμενης εβδομάδας, κατά την οποία οι επιβάτες ανήλθαν σε 4.471.

Από την Ραφήνα κατά την Πέμπτη αναχώρησαν 11 πλοία με 5.760 επιβάτες και 979 Ι.Χ. οχήματα, ενώ από το Λαύριο έξι πλοία με 1.059 επιβάτες και 264 Ι.Χ. οχήματα.

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζει και η κίνηση στις αερογραμμές σε σχέση με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 18% ενώ τον Ιούλιο έφτασε το 22% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2013.

Εκτός από τα πλοία και τα αεροπλάνα, οι εκδρομείς επιλέγουν και προορισμούς, προς τους οποίους μπορεί κανείς να ταξιδέψει οδικώς.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με στελέχη των ΚΤΕΛ επισημαίνουν ότι η επιβατική κίνηση συγκριτικά με πέρυσι είναι αυξημένη κατά 15% προς όλες τις διαδρομές και ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν στα υπεραστικά λεωφορεία και τουρίστες με προορισμούς τα νησιά του Ιονίου και τις παραθαλάσσιες περιοχές της Πελοποννήσου.

protothema.gr