Τα σχέδιά της σχετικά με την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό της ουκρανικής εθνικής φρουράς το επόμενο έτος ανακοίνωσε στο Κογκρέσο η κυβέρνηση Ομπάμα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο, καθώς η Ουάσινγκτον συνεχίζει να εντείνει τις αντιδράσεις της απέναντι στην υποστήριξη που δείχνει η Μόσχα υπέρ των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.
«Τα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών έχουν ενημερώσει το Κογκρέσο σχετικά με την πρόθεσή μας να χρησιμοποιήσουμε 19 εκατομμύρια δολάρια για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τεσσάρων εταιρειών και μίας τακτικής έδρας της ουκρανικής εθνικής φρουράς, ως μέρος των προσπάθειών τους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην εσωτερική άμυνα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.
Η εκπαίδευση, η οποία απαιτεί την έγκριση του Κογκρέσου, θα πραγματοποιηθεί σε τοποθεσία στο εσωτερικό της Ουκρανίας, δήλωσε ο Κίρμπι. Ο ίδιος δεν συνέδεσε την ανακοίνωση αυτή με τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Δύσης και Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την οποία ο Αμερικανός ηγέτης κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και να αναζητήσει λύσεις για έξοδο από αυτή την κρίση μέσω της διπλωματικής οδού.
Επίσης την Παρασκευή, οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να διαθέσουν περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ενίσχυση των ουκρανικών υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook