Με αεροπλάνα, βαπόρια και αυτοκίνητα εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα οι εκδρομείς του Αυγούστου.

Από την Παρασκευή που ξεκίνησε το πρώτο κύμα φυγής, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας έχουν κατακλυστεί από τους ταξιδιώτες που επέλεξαν νησιωτικούς προορισμούς για τις διακοπές τους.

Σε έρευνα που διεξήγαγε η βάση δεδομένων της trivago και αφορά στις αναζητήσεις που έκαναν οι Έλληνες για διακοπές, προκύπτουν οι top προορισμοί για τον Αύγουστο. Ποιες περιοχές δηλαδή επέλεξαν για να περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης.

Πρώτα στη λίστα βρίσκονται τα Χανιά που αναδεικνύεται στον αγαπημένο Αυγουστιάτικο προορισμό των Ελλήνων.

Ακολουθεί η Σκόπελος και στη συνέχεια ένα άλλο νησί των Σποράδων, η Σκιάθος. Την τέταρτη και έβδομη θέση καταλαμβάνουν δύο περιοχές στη Νάξο η οποία φέτος κέρδισε ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται η Πάρος, η Μήλος, η Πάργα και η Λευκάδα. Μύκονος και Σαντορίνη είναι χαμηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων ίσως λόγω κόστους.


Οι top προορισμοί για τον Αύγουστο

1. Χανιά2. Σκόπελος3. Σκιάθος4. Άγιος Γεώργιος, Νάξος5. Πάργα6. Αδάμας, Μήλος7. Χώρα, Νάξος8. Νικιάνα, Λευκάδα9. Παροικιά, Πάρος10. Ρόδος11. Σύβοτα12. Περίσσα, Σαντορίνη13. Λαγανάς, Ζάκυνθος14. Φηρά, Σαντορίνη15. Ίος, Χώρα16. Ρέθυμνο17. Μύκονος18. Νάουσα, Πάρος19. Βασιλική, Λευκάδα20. Τέλος, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με την έρευνα, πολλοί Έλληνες «γυρίζουν την πλάτη» στα νησιά και επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Κωνσταντινούπολη


zougla.gr