Τέλος φαίνεται να μην έχουν τα φαινόμενα διαφθοράς στα νοσοκομεία.

Η νέα αποκάλυψη για γιατρό που ζήτησε φακελάκι, αφορά νοσοκομείο στο οποίο ο ασθενής έδωσε, όχι ένα, αλλά τρία φακελάκια σε διαφορετικούς γιατρούς μέσα σε διάστημα δύο μηνών προκειμένου να να υποβληθεί σε σημαντικές επεμβάσεις στο μάτι του όταν εμφάνισε καταρράκτη.

Oι γιατροί του είπαν ότι έπρεπε να εγχειριστεί άμεσα αλλά τον είχαν σε αναμονή, ώσπου όπως κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τον πλησίασε κάποιος και του είπε ότι ο καλύτερος γιατρός είναι κάποιος συγκεκριμένος ο οποίος όμως έχει ταρίφα. Όπως ανέφερε ο κ. Στέργιος χρειάστηκε να δώσει 11.000 ευρώ συνολικά για να σώσει το μάτι του.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας -Ελλάς, Κώστα Μπακούρη. Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Η καταπολέμηση της διαφθοράς απαιτεί την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, χωρίς τη δική τους ενεργή συμμετοχή η προσπάθεια θα μείνει ημιτελής».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη Διεθνή Διαφάνεια «αρωγό» του ελληνικού κράτους και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο για τον περιορισμό της διαφθοράς και συνεχάρη τον κ. Μπακούρη για το έργο του.

«Ο πολίτης δεν πρέπει να φοβάται πια να καταγγείλει φαινόμενα διαφθοράς. Πρόσφατα περιστατικά, όπως αυτό που αποκαλύφθηκε με γιατρό που συνελήφθη την ώρα που ελάμβανε φακελάκι, μόνο με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών μπορούμε να τα ξεριζώσουμε. Τα φαινόμενα διαφθοράς πρέπει τα ξεριζώσουμε, καθώς αδικούν την ελληνική δημόσια διοίκηση, αδικούν τους πολλούς και έντιμους δημόσιους υπαλλήλους και στιγματίζουν συνολικά την εικόνα της χώρας μας» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον κ. Μπακούρη για την Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» και τη Γραμμή Υποστήριξης 10190 που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 για την υποδοχή αναφορών από πολίτες για υποθέσεις διαφθοράς.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας -Ελλάς ανέφερε ότι «έχουμε ξεκινήσει τη λειτουργία της Υπηρεσίας \”Διαφάνεια Τώρα!\” με σκοπό την υποδοχή καταγγελιών για θέματα διαφθοράς, η οποία ήδη έχει σημαντικά αποτελέσματα να επιδείξει. Στην ουσία αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν πρέπει να τα ανεχόμαστε ως κοινωνία και ότι, είναι δικό μας καθήκον για να λειτουργεί η Δημοκρατία, να καταγγέλλουμε και να μην επιτρέπουμε περιπτώσεις διαφθοράς».

Ανέφερε μάλιστα ότι από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα η υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 500 αναφορές από πολίτες.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook