Για τρίτη συνεχή ημέρα και παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε στο κέντρο της Αθήνας μέχρι πριν και από λίγη ώρα οι Αγανακτισμένοι, -αν και άργησαν λίγο σήμερα- συγκεντρώνονται ξανά μπροστά στη Βουλή.

Πολλοί νέοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και με συνθήματα και πανό στα χέρια διαμαρτύρονται κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, εντωμεταξύ το παρόν έδωσαν σήμερα και μέλη του κινήματος δεν πληρώνω.

Την τιμητική τους έχουν πάντως πάλι οι… κατσαρόλες τις οποίες οι διαδηλωτές χτυπούν ρυθμικά μπροστά από το Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, μια ομάδα νέων στο Σύνταγμα ξεκίνησε τη δική της μορφή διαμαρτυρίας στα πρότυπα των Ισπανών, χωρίς φωνές και συνθήματα αλλά με την διάθεση να παραμείνει στην πλατεία μέρα και νύχτα πραγματοποιώντας λαϊκές συνελεύσεις που θα αποφασίζουν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων

Σήμερα πραγματοποίησαν και μία νέα, πρωτότυπη μορφή διαμαρτυρίας. Ανδρες και γυναίκες φορώντας άσπρες μάσκες έκαναν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρο από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και διαμαρτυρήθηκαν σιωπηλά.

Απόψε στις 9 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση και όσοι παραβρεθούν θα πάρουν αποφάσεις για το πως θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία.

Ήδη οργανώνονται μικρές ομάδες που ζητούν την υποστήριξη του κόσμου αλλά και την βοήθεια του με εφόδια, τρόφιμα, κουβέρτες και κυρίως συμμετοχή με σκοπό η πλατεία Συντάγματος να γίνει η νέα Πουέρτα Ντελ Σολ.

Η ομάδα που διανυκτέρευσε με σκηνές τη νύχτα στην πλατεία, προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση του «κινήματος» των Αγανακτισμένων, με τεχνική υποστήριξη και ομάδες καθαριότητας. Το βράδυ της Πέμπτης, φρόντισαν να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια μετά την φυγή του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει μείνει ούτε ένα πλαστικό μπουκάλι από την χτεσινή κινητοποίησης.

Πολλοί είναι και οι τουρίστες που σταματούν και ρωτούν με περιέργεια τι συμβαίνει.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση όταν ένας άντρας αποπειράθηκε να φωνάξει το γνωστό σύνθημα κατά των ΜΑΤ. Οι πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα.

Με δυσκολία διεξάγεται πάντως η κυκλοφορία των οχημάτων καθώς η αστυνομία άργησε σήμερα να κλείσει την λεωφόρο Αμαλίας. Μάλιστα, κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν μόνοι τους τον δρόμο λίγη ώρα μετά τις 6.

Το protothema.gr είναι και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος με ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση και live chat, ενώ οι ρεπόρτερ μας Πέτρος Κατσάκος και Βασίλης Δαλιάνης θα μεταφέρουν το κλίμα. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν ξανά σε όλη την Ελλάδα, ενώ μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στα συλλαλητήρια της Κυριακής για τα οποία έχει δοθεί πανευρωπαϊκό σύνθημα!

protothema.gr