Δεύτερο ρωσικό τουριστικό πρακτορείο βάρεσε «κανόνι» μέσα σε λίγες ώρες, επιβεβαιώνοντας τις «Κασσάνδρες» που φοβούνται ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας θα υποστεί μεγάλο πλήγμα από τα ντόμινο πτωχεύσεων τουριστικών οπερέιτορ που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.

Μετά το Labirint, σήμερα έγινε γνωστό ότι πτώχευσε ένα ακόμη ρωσικό τουριστικό πρακτορείο, μικρότερο αυτή τη φορά, το Intaer. Το εν λόγω πρακτορείο είχε προγραμματίσει να στείλει στη χώρα μας περίπου 10.000 Ρώσους.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του, το Intaer «ανέστειλε όλες τις δραστηριότητές του από τις 5 Αυγούστου».

Η πτώχευσή του, σύμφωνα με στελέχη άλλων Ρώσων τουρ οπερέιτορ, συνδέεται άμεσα με την πρόσφατη πτώχευση του Labirint και μάλιστα πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι συνέπεια της πτώχευσης του μέχρι πρότινος πρώτου «τροφοδότη» Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα και πέμπτου μεγαλύτερου ρωσικού tour operator.

Ο λόγος είναι ότι το Intaer αγόραζε αεροπορικές θέσεις από το Labirint. Έτσι, μετά την πτώχευση του δεύτερου δεν μπόρεσε να καλύψει τις αεροπορικές θέσεις, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διακόψει το πρόγραμμά του.
Εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς σημειώνουν ότι αυτή την περίοδο υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη χώρα μας 500 πελάτες του συγκεκριμένου γραφείου, κυρίως σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη.

Πηγές της ρωσικής αγοράς αναφέρουν ότι το Intaer έχει εγγυητικές επιστολές ύψους 30 εκατ. ρουβλίων, που αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Η ασφαλιστική εταιρεία που έχει συμβληθεί με τον Intaer θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή στη Ρωσία, αλλά το ποσό της κάλυψης μικρό για να καλύψει την πελατεία του γραφείου.

Αν υπολογίσει κανείς ότι μόνο μέσω του Labirint βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας περίπου 15.000 Ρώσοι, φαντάζει υπαρκτός πλέον ο κίνδυνος πως μετά και το δεύτερο διαδοχικό λουκέτο θα ακολουθήσουν κι άλλα και ίσως τελικά επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις παραγόντων της ελληνικής τουριστικής αγοράς, ότι 150.000 Ρώσοι τουρίστες που επρόκειτο να επισκεφθούν τη χώρα μας έως το τέλος Οκτωβρίου, δεν θα γευτούν τις ομορφιές της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των λόγων που οδήγησαν το Labirint σε «λουκέτο» είναι το γεγονός ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συστάσεις απαγόρευσης ταξιδιών στο εξωτερικό των δημοσίων υπαλλήλων, που αποτελούσαν τα 2/3 της πελατείας του, η απότομη αύξηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών και η αρνητική πολιτική και οικονομική κατάσταση.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook