Συνάντηση με τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και υπηρεσιακούς παράγοντες στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης είχε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος κατά την επεισοδιακή επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ "στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν, τόσο από τους δύο Υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Δρ. Άννα Τριχοπούλου και Γιώργο Λυρώνη, όσο και από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων όλα τα ζητήματα που απασχολούν στα νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μεταξύ άλλων, ο Υπουργός αναφερόμενος στηn αξιολόγηση του προσωπικού είπε ότι αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με απολύσεις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η αξιολόγηση δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο και σε καμία περίπτωση απόλυση. Δεσμεύομαι ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί».

Στο φλέγον ζήτημα των επικουρικών ιατρών, γνωστοποίησε ότι την Τρίτη 5.08.2014 ψηφίστηκε η τροπολογία που προβλέπει την παράταση της θητείας τους για έξι επιπλέον μήνες, έχοντας μάλιστα αναδρομική ισχύ από 1.6.2014. Στην ίδια τροπολογία παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στον ιατρό που εκτελεί θητεία να υποβάλλει με αίτηση το ενδιαφέρον για επικουρική άσκηση.

Όσον αφορά στο θέμα της στελέχωσης των Μονάδων Υγείας, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Γρηγοράκος μέχρι το τέλος του 2014 πρόκειται να προσληφθούν 1.700 άτομα(από τα 2.900 συνολικά), ενώ το 2015, 1.500 ιατροί και 2.500 παραϊατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Για τους νέους οργανισμούς των Νοσοκομείων ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έγκριση τους, έχοντας ως γνώμονα τις επιταγές της τοπικής κοινωνίας, σημειώνοντας ότι: «Γνωρίζω ότι ο Οργανισμός του ΓΝ Ρεθύμνου έχει εγκριθεί και έχει πάρει ΦΕΚ. Ευελπιστώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για την έγκριση των οργανισμών όλων των υπολοίπων νοσοκομείων της Κρήτης».

«Το ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας δεν θα κλείσει». Μ αυτήν τη φράση ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Γρηγοράκος αποσαφήνισε τις προθέσεις του Υπουργείου για το θέμα του Νοσοκομείου, σε συνάντηση που είχε στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, του Σωματείου Εργαζομένων παρουσία του βουλευτή κ. Κ. Δερμιτζάκη.

Για τα θέματα του ΓΝ Ιεράπετρας, αλλά και γενικότερα των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, όπως εκείνα της πλήρους λειτουργίας της νέας πτέρυγας και της έγκρισης μελέτης σκοπιμότητας του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη, ακολούθως της σχετικής πρόσκλησης του κ. Γρηγοράκου, ορίστηκε συνάντηση στο Υπουργείο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τη Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και του ΓΝ Λασιθίου, στην οποία θα δοθούν απαντήσεις σε πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν.

Στη συνέχεια της επίσκεψης εργασίας του στο Ηράκλειο ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κ. Λ. Γρηγοράκος, παρουσία των Διοικήσεων 7ης ΥΠΕ Κρήτης και Νοσοκομείων, είχε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Π.Κ., τους Δ/ντες Ιατρικών Υπηρεσιών των δυο νοσοκομείων του Ηρακλείου, τη Δ/νουσα της Νοσηλευτικής του ΠΑΓΝΗ, το Σύλλογο Εργαζομένων του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηρακλείου και εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ.

Η συνάντηση και η συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, παρουσία και του Ευρωβουλευτή κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και της Προέδρου της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ-μέλους του Δ.Σ. ΠΑΓΝΗ, κ. Μαρίας Λυράκη.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας των συσκέψεων ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λ. Γρηγοράκος: «Τα νοσοκομεία της Κρήτης χάρη στο έμψυχο, επιστημονικά άρτιο προσωπικό τους, λειτουργούν σε ικανοποιητικό επίπεδο, σε αγαστή συνεργασία με την 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης». Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα είναι πολλά. Ευελπιστούμε όμως και επιδιώκουμε στην επίλυση τους και στη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για την ουσιαστική υποστήριξη των Μονάδων Υγείας της Κρήτης».

Την ικανοποίηση τους για την πορεία των εργασιών και της συζήτησης, με τη δυνατότητα επίλυσης ζητημάτων που απασχολούν, εξέφρασαν και οι δύο Υποδιοικητές της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Δρ. Άννα Τριχοπούλου και Γιώργος Λυρώνης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Τριχοπούλου: «Ευχαριστούμε τον Υπουργό Αναπληρωτή Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο για τη θετική αντιμετώπιση των θεμάτων των νοσοκομείων ευθύνης μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθούν λύσεις σε καίρια προβλήματα που απασχολούν, όπως εκείνο της στελέχωσης, των οργανισμών, των υποδομών στην Κρήτη, που λόγω των ιδιαιτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών που διαθέτει οφείλει να αντιμετωπισθεί με καλύτερη αναλογία σε ό τι της αντιστοιχεί»."

Δεν τον δέχτηκαν στο ΠΑΓΝΗ

Στο μεταξύ η επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού στο ΠΑΓΝΗ δεν πραγματοποιήθηκε μετά την άρνηση των εργαζομένων να τον δεχθούν. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε υπόμνημα "Η επίσκεψή σας στο Νοσοκομείο μας γίνεται σε μια περίοδο ολοκληρωτικής επίθεσης της Κυβέρνησης που υπηρετείτε στα όποια εργασιακά δικαιώματα μας έχουν απομείνει και λίγο πριν την ολοκληρωτική διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΠαΓΝΗ, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας.
Ξέρουμε και ξέρετε ότι δεν έρχεστε να δώσετε λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και του νοσοκομείου μας. Δεν σας το επιτρέπει η πολιτική σας στην Υγεία όπως τη συναποφασίζετε με την Ε.Ε. και που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει κυρίως τους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Υγεία και όχι τους ασθενείς, τους εργαζόμενους, το λαό. Η πολιτική που υπηρετείτε και εφαρμόζετε μας βρίσκει καθολικά απέναντι. Μαζί σας δε διαπραγματευόμαστε τη διαχείριση της φτώχειας και της εξαθλίωσής μας, τη συρρίκνωση και την εκχώρηση σταδιακά υπηρεσιών και τμημάτων του νοσοκομείου μας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, την εμπορευματοποίηση της υγείας. Αγωνιζόμαστε να την ανατρέψουμε και αυτή είναι η μόνη μας επιλογή για να έχουμε προοπτική ως εργαζόμενοι και ως δημόσιο νοσοκομείο...."


Δείτε ολόκληρο το υπόμνημα των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ εδώ 

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Καλούνται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 8 Αυγούστου και ώρα 1.30 μμ με θέματα:

Εξελίξεις στο θέμα των διαδικασιών αξιολόγησης
Πρόσθετες αμοιβές (υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες)
Έλλειψη προσωπικού
Ενημέρωση για δράσεις του Συλλόγου