Μια ακόμη θετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων ανακούφισε δανειολήπτρια που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας η απόφαση του Δικαστηρίου των Χανίων, αφορά δανειολήπτρια, συνταξιούχο, εκ χηρείας, 54ετών, μη εργαζόμενη, μητέρα ενός ανήλικου τέκνου.

Η συνολική χρέωση της δανειολήπτριας και στους τρεις πιστωτικούς Φορείς (Τράπεζες και Ταμείο, φθάνει στο ποσό των 137.572 ευρώ.

Εισόδημα που διαθέτει μηνιαίως, είναι η σύνταξή εκ χηρείας, ποσού μόλις στα 889,91 ευρώ μηνιαίως από τα οποία το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων , παρακρατεί ποσό 349,91 ευρώ μηνιαίως.

Το εκτιμώμενο κόστος διαβίωσης της ίδιας και του ανήλικου τέκνου της, (που έχει την επιμέλεια του) και που η ίδια δηλώνει, ανέρχεται στο ποσό των 850 ευρώ ,μηνιαίως, διαμένει δε σε μισθωμένη κατοικία, πληρώνοντας ενοίκιο.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

α)Μονοκατοικία στην περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, εμβαδού 85τ.μ κατά 25% δικής της κυριότητας.
β)Ι.Χ εμπορικής αξίας 2.000 Ευρώ
γ)Αγροτεμάχια με ελιές στην περιοχή του Δήμου Αποκορώνου

Το Ειρηνοδικείο των Χανίων, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η καταναλώτρια – δανειολήπτρια πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της ,της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, η οποία ισχύει μέχρι την εκδίκαση της αίτησης , με το παρακάτω περιεχόμενο.

1)ΔΙΑΤΗΡΕΙ τη πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας της δανειολήπτριας

2)ΡΥΘΜΙΖΕΙ τις μηνιαίες χρηματικές καταβολές των δόσεων όλων των δανείων που αναγράφονται στην αίτηση της ,υποχρεώνοντας την αιτούσα να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ μηνιαίως, το οποίο θα κατανεμηθεί συμμέτρως μεταξύ των πιστωτών της, αναλογικά με το ύψος των απαιτήσεων τους, όπως αυτές εισφέρονται από την ίδια στην υπαρ.46/2014 αίτηση της υπαγωγής στο Ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)

3)ΟΡΊΖΕΙ ως χρόνο καταβολής εκάστης μηνιαίας χρηματικής καταβολής, το πρώτο δεκαπενθήμερο εκάστου μηνός, αρχής γενομένης από 01-06-2014

4)ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ στην αιτούσα, χωρίς να την υποχρεώνει, να μην καταβάλλει προς τις καθ ων τις μηνιαίες χρηματικές καταβολές της Πρ.Διαταγής, για δύο αποκλειστικά μήνες εκάστου έτους και συγκεκριμένα για τους μήνες εντός των οποίων εορτάζονται α)το Πάσχα και β)τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook