Νέα ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία αυτή τη φορά δεν προβλέπει μειώσεις μισθών, υπεγράφη στις 21 Ιανουαρίου στη γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ της Δράμας, όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χριστόφορος Σεβαστίδης.

Η σύμβαση, διετούς διάρκειας, προβλέπει τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στη γαλακτοβιομηχανία και περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι δεν θα εφαρμοστούν ελαστικές μορφές εργασίας.

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, η ΝΕΟΓΑΛ είχε ανακοινώσει, πρώτη στην Ελλάδα, την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης για μείωση των αποδοχών του προσωπικού κατά 9%.

Ωστόσο, η κίνηση είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ενώ και το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΚΕΕ) είχε αποφανθεί ότι «τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του δεν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν την ύπαρξη επιτακτικής ανάγκης μείωσης του εργατικού κόστους».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σεβαστίδης, η εταιρεία δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με τη μείωση μισθών, αλλά «στοχοποιήθηκε» -όπως χαρακτηριστικά είπε- «μόνο για αυτή», παραβλέποντας το γεγονός ότι η αρχική σύμβαση περιλάμβανε σημαντικές διασφαλίσεις για τους εργαζομένους, όπως η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η εταιρεία θα είναι όντως κερδοφόρα το 2010, αλλά «με τα μισά κέρδη» σε σχέση με το 2009, που είχε κλείσει στα 1,7-1,8 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, «η κερδοφορία αυτή δεν είναι λειτουργική», υποστήριξε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook