Ο Ντομινίκ Στρος Καν βγήκε από τη «φυλακή» του για να πάει στο γιατρό και αυτό είναι… είδηση. Όπως και το ότι για πρώτη φορά, ο φωτογραφικός φακός τον «έπιασε» δίπλα στη σύζυγό του.

Η Αν Σινκλαίρ βρίσκεται στο πλευρό του συζύγου της, στηρίζοντάς τον στην υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης για την οποία κατηγορείται. Είναι εκείνη που έβαλε… πλάτη με τα χρήματά της για να πληρωθεί η εγγύησή του, να δοθεί η ασφάλειά της (ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων), είναι εκείνη που πληρώνει το υπέρπολυτελέστατο λοφτ στο οποίο μετακόμισε πρόσφατα και το οποίο είναι η… φυλακή του.

\"\"

Την οποία μπορεί να εγκαταλείπει μόνο για να επισκέπτεται το γιατρό. Όπως έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Και τότε ο φωτογραφικός φακός τον «έπιασε» να βγαίνει από το κτίριο, με την Αν Σινκλαίρ στο πλευρό του.

Ντυμένος με σκούρο κοστούμι, γαλάζιο πουκάμισο και εμφανώς κουρασμένος και ταλαιπωρημένος ψυχικά, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ επιβιβάστηκε, συνοδεία της ασφάλειας που τον ακολουθεί επί 24ωρου και την οποία εκείνος πληρώνει, σε ένα πολυτελές μαύρο τζιπ και αναχώρησε.

\"\"

Η πολυτελής «φυλακή» του ενόχλησε τους Σοσιαλιστές

Αν και σε κατ’ οίκον περιορισμό, ο Ντομινίκ Στρος Καν ζει σε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στο κέντρο του Μανχάταν στη δημοφιλή περιοχή Τραϊμπέκα, που εκτός όλων των άλλων έχει και ιδιωτική αίθουσα προβολής ταινιών! Η επιλογή του, όμως, καθόλου δεν άρεσε στους συντρόφους του στο γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα. Που για ακόμη μια φορά, έρχεται σε αμηχανία εξαιτίας του.

Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η «φυλακή» του Στρος Καν κοστίζει 35.000 ευρώ το μήνα. «Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να σοκάρει εκατομμύρια Γάλλων που θα ακούσουν για τέτοια ενοίκια, ενοίκια τόσο υψηλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Αμόν, στον ραδιοσταθμό France Inter.

«Δεν είναι μυστικό για κανένα ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν με τη γυναίκα του είναι ένα πλούσιο ζευγάρι και έτσι νοίκιασαν το σπίτι αυτό. Είναι αλήθεια ότι είναι τιμές που φαίνονται σε όλους μας, στους Γάλλους, εξαιρετικά υψηλές», πρόσθεσε.

\"\"

Ο βουλευτής Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς, δηλωμένος υποστηρικτής του DSK, μίλησε για αναγκαστική επιλογή. «Δεν είναι αυτός που αποφάσισε να παραμείνει σε κατ\’ οίκον περιορισμό, δεν είναι αυτός ο οποίος αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να νοικιάσει διαμέρισμα επειδή οι άνθρωποι δεν ανέχονταν τον αριθμό των δημοσιογράφων που ήταν κάτω από το σπίτι του», υπογράμμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Πιο αυστηρός, ο βουλευτής Αρνό Μοντεμπούρ δήλωσε στο RMC, ότι τα «χιλιάδες δολάρια που χρησιμοποιούνται για να δυσφημίσουν το πιθανολογούμενο θύμα, όσο και η ιδιωτική φυλακή της κατοικίας του DSK δεν ανήκουν στο πεδίο των αξιών των σοσιαλιστών».


newsit

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook