Μπορεί να μη φορούν κόκκινα μαγιό όπως η Πάμελα Άντερσον στο θρυλικό «Baywatch», όμως, ντύνονται με τα επίσης κόκκινα σωσίβιά τους και τρέχουν προς τη θάλασσα για να σώσουν τους λουόμενους που αντιμετωπίζουν κίνδυνο.

\"\"

Ο λόγος για τους τετράποδους Ρόμολο και Λεόνε, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι σκύλοι-ναυαγοσώστες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις παραλίες της Όστια της Ιταλίας.
Οι δύο θαρραλέοι σκύλοι κατάφεραν να σώσουν έναν 24χρονο από τη Ρώμη, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση 80 μέτρων από την ακτή όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία.

\"\"

Παρά την απόσταση εντοπίστηκε από το σώμα της πολιτικής προστασίας της περιοχής δίνοντας εντολή στους τριχωτούς ναυαγοσώστες να κολυμπήσουν μέχρι τον νεαρό και φέρνοντάς τον με ασφάλεια στην ακτή.

Οι σκύλοι ράτσας Λαμπραντόρ και Γκόλντεν Ριτρίβερ, όπως είπε ο Ρομπέρτο Γκάσπαρι, ιδιοκτήτης σχολής για σκύλους-ναυγασώστες, «είναι πολύ δυνατοί και εξαιρετικοί κολυμβητές. Αγαπούν το νερό, οπότε είναι ευχάριστο για αυτά να βρίσκονται στη θάλασσα. Κολυμπούν με απόλυτη ασφάλεια χάρη στην εξάρτησή τους, η οποία προσφέρει ασφάλεια και στον άνθρωπο που κινδυνεύει με πνιγμό. Μετατρέπονται σε έξυπνα σωσίβια που επιστρέφουν στην ακτή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook