Τελευταία ενημέρωση 17:18

Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια έφτασαν οι φλόγες από πυρκαγιά που ξέσπασε στις Κορακιές Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ακριβώς πίσω από το Μοναστήρι,σε έκταση με πεύκα, άγρια δασική βλάστηση και λίγα ελαιόδεντρα.

Μια σύμπτωση βοήθησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επέμβουν άμεσα χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο, καθώς στην περιοχή, την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα που είχαν πραγματοποιήσει έξοδο για εξακρίβωση περιστατικού σε κοντινό σημείο.

\"\"   \"\"

(Στην φωτο αριστερά, καλογριές και κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία τον αγώνα των πυροσβεστών)

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με 4 ακόμα οχήματα και συνολικά για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 12 πυροσβέστες.

\"\"

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, οι φλόγες κατασβέστηκαν μέσα σε λιγότερο από μια ώρα και στην κυριολεξία απεφεύχθησαν τα χειρότερα, αφού υπήρχαν περιπτώσεις που η φωτιά σταμάτησε έξω από τις αυλές των σπιτιών και σε απόσταση λίγων μέτρων απο το μοναστήρι και το νεκροταφείο των Κορακιών.

\"\"

Αυτήν την ώρα η πυρκαγιά είναι υπο έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχνοντας νερό σε μικρές εστίες καθώς και για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

\"\"

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αποτεφρώθηκε δασική και χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων.

\"\"

\"\"

Ναπολέων Σαραντίδης – Ελένη Ζουμαδάκη

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook