Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση για το δυστύχημα στη Μύκονο, που στοίχισε τη ζωή σε ένα 10χρονο αγόρι ενώ έκανε θαλάσσιο σπορ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Θανάσιμα τραυματίστηκε ανήλικος 10 ετών, απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διενέργεια θαλάσσιου μέσου αναψυχής, στην περιοχή Καλό Λιβάδι Μυκόνου. Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης της οικείας Λιμενικής Αρχής, για ατύχημα στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε άμεσα στο σημείο, διαπιστώνοντας το θανάσιμο τραυματισμό 10χρονου, ο οποίος επέβαινε σε θαλάσσιο έλκηθρο, ελκούμενο από το Τ/Χ σκάφος ΤΟΥΙΤΙ Τ.Μ. 338.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελιγμών του εν λόγω Τ/Χ, ενώ αυτό έλκυε δύο θαλάσσια έλκηθρα (σ.σ. κουλούρες) με τέσσερις ανήλικους επιβαίνοντες επί αυτών, (δύο σε κάθε έλκηθρο αντίστοιχα) ο 10χρονος βρέθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθη ο 22χρονος χειριστής του Τ/Χ καθώς και ο 64χρονος εκμισθωτής των θαλασσίων μέσων αναψυχής, ενώ η σορός του 10χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».