Σοκαρισμένη όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία με το 10χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του ενώ έκανε θαλάσσια σπορ στη Μύκονο στην παραλία Καλό Λιβάδι. 
Οι δύο υπεύθυνοι αφέθηκαν ελεύθεροι την Τρίτη, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων και έχει γεμίσει με οργή τους οικείους του άτυχου δεκάχρονου. Μάλιστα, ο οδηγός του ταχύπλοου και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης θαλάσσιων παιχνιδιών παραμένουν στο νησί, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν οδηγήθηκαν καν στα δικαστήρια Σύρου, προτού αφεθούν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου! 
Ο εισαγγελέας Σύρου έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στη Σύρο και ζήτησε από τη λιμενική αρχή Μυκόνου να συνεχισθεί η προανάκριση για την υπόθεση και αφού ολοκληρωθεί θα ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Πώς έγινε η τραγωδία

Ο 10χρονος που συνοδευόταν από τον νονό του ζήτησε την Δευτέρα να πάρει μέρος σε φουσκωτό θαλάσσιο παιχνίδι σε σχήμα καναπέ. Όταν το ταχύπλοο άρχισε να σέρνει το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω του μικρού κυματισμού στην περιοχή, ο 10χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στα νερά. Ο χειριστής του σκάφους αντιλήφθηκε τι συνέβη και γύρισε για να ανασύρει τον 10χρονο, αλλά δεν κατάλαβε σε ποιο σημείο ακριβώς είχε πέσει, με αποτέλεσμα το παιδί να παρασυρθεί και να τραυματιστεί από την προπέλα του σκάφους.
Ο 10χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο κέντρο υγείας του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Οι γονείς του παιδιού είναι συντετριμμένοι: η οικογένεια άφησε για λίγες ημέρες την Αθήνα προκειμένου να περάσει τις διακοπές μαζί με συγγενείς και φίλους στο σπίτι που διατηρούν εδώ και χρόνια στο Καλό Λιβάδι. Η μοίρα όμως έμελλε να παίξει το δικό της παιχνίδι και να μετατρέψει τις ανέμελες παιδικές στιγμές του αγοριού σε ανείπωτη τραγωδία. Το τραγικό συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των γονιών και ο πατέρας ειδοποίησε αμέσως το Λιμενικό, άντρες του οποίου έσπευσαν στο σημείο και ανέσυραν νεκρό το παιδί από τη θάλασσα.
Οι γονείς του άτυχου 10χρονου, που ήταν και το μοναδικό παιδί της οικογένειας, μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους από συγγενικά τους πρόσωπα καθώς δεν ήταν σε θέση – λόγω του σοκ – να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Δριμύ κατηγορώ από την οικογένεια του δεκάχρονου

Την ίδια ώρα, τα βασικά σημεία των επιχειρημάτων της οικογένειας συγκροτούν ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον όλων όσοι με πράξεις ή και με παραλείψεις τους οδήγησαν την ακολουθία των γεγονότων στο θάνατο του 10χρονου την ώρα που έκανε θαλάσσια σπορ σε μια από τις παραλίες του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού στην Ελλάδα.
«Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι που δηλώνουν με ταχύτητα αστραπής ότι όλα είναι “νόμιμα”, τι μέτρα ασφαλείας προβλέπει η εν λόγω άδεια;», επισημαίνουν οι νομικοί της οικογένειας του 10χρονου. 
«Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι που κόπτονται για τα δήθεν μέτρα ασφαλείας αν στο τραγικό έγκλημα τηρήθηκαν τα νόμιμα μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν την ύπαρξη και δεύτερου ατόμου στο σκάφος κι αν ο νόμος επιτρέπει τέτοιου είδους σπορ με επτά μποφόρ», λένε οι ίδιες πηγές καταγγέλλοντας παραβίαση των όρων ασφαλείας και προσθέτουν: «Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι αν η αντίδραση του χειριστή του σκάφους και η απότομη στροφή που πήρε ο χειριστής-φονιάς σε εκείνη την περίσταση με εκείνη την κατάσταση θαλάσσης συνάδει με τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook