Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών τρένου, που εκτροχιάστηκε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι, ύστερα από κατολίσθηση στις ορεινές περιχές της ανατολικής Ελβετίας.

Όπως αναφέρουν διεθνή δίκτυα 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πέντε σοβαρά, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το κινητήριο όχημα του τρένου, έπεσε πάνω σε όγκο από χώμα και πέτρες που είχε καλύψει τις σιδηροδρομικές ράγες έπειτα από κατολίσθηση κοντά στην πόλη Τιεφενκάστελ στο καντόνι Γκρομπούεντεν, μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA, επικαλούμενο τη σιδηροδρομική εταιρεία.

Τουλάχιστον δυο βαγόνια κρέμονται σε μια χαράδρα, την ώρα που οι επιβάτες απελπισμένοι έχουν συγκεντρωθεί στο πίσω μέρος του τρένου, ώστε να ισορροπήσει το όχημα και να μην πέσει από τον γκρεμό.

\"\"

\"\"

Το πρώτο βαγόνι πίσω από την ατμομηχανή έπεσε στο φαράγγι και έχει σφηνωθεί ανάμεσα σε βράχια και δέντρα.

Περισσότεροι από 100 επιβάτες που δεν είχαν τραυματιστεί απομακρύνθηκαν από το τρένο και βρίσκονται καθ’ οδόν.
Το τρένο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο μεταξύ Σεντ Μόριτς και της πόλης Σουρ με 200 επιβαίνοντες, σύμφωνα με την αστυνομία.

\”Πήγαμε όλοι πίσω για να μοιραστεί το βάρος και να μην ανατραπεί το τρένο. Ήταν εφιαλτικές οι στιγμές του εκτροχιασμού και πολλοί πανικοβλήθηκαν\”, είπε ο Στίβεν Μπούλερ, ένας από τους 200 επιβάτες.

\"\"

\"\"

Τέσσερα ελικόπτερα έχουν σπεύσει στο σημείο και μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Τουλάχιστον 100 μέλη των σωστικών συνεργείων, περιλαμβανομένων δυτών, βρίσκονται επίσης στο σημείο όπως και 24 ασθενοφόρα.

\"\"
Το τρένο αναχώρησε από το Chur με προορισμό το αριστοκρατικό αυστριακό θέρετρο του St. Moritz και πρόκειται για ένα δρομολόγιο που παρέχεται από την ιδιωτική εταιρεία μεταφορών, Rhaetian.
\"\"

\"\"

newsit.gr/in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook