Λίγες ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Μιζούρι των ΗΠΑ, έπειτα από τη δολοφονία του 18χρονου άοπλου αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν, από πυρά αστυνομικού, ακτιβιστές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του αστυνομικού που φέρεται ότι πυροβόλησε τον νεαρό.

Σύμφωνα με τους Anonymous, λοιπόν, ο 18χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά του Μπράιαν Γουίλμαν, ενώ σε μήνυμά τους στοTwitter έγραψαν: «Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής υποστηρίζει ότι ο Γουίλμαν δεν εργάζεται για εκείνους ή για το τμήμα στο Φέργκιουσον. Θα το δούμε αυτό».

\"\"

Λίγη ώρα μετά την προειδοποιητική ανάρτηση, «πόσταραν» φωτογραφίες του αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στο λογαριασμού του αξιωματούχου στοFacebook.

Μάλιστα, σε μία από τις εικόνες που έχουν αναρτηθεί φαίνεται πως ο αστυνομικός χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Scooby Willman», ώστε κανείς ανεπιθύμητος να μην μπορεί να τον εντοπίσει στο δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης.

Τις περασμένες ημέρες και ενώ οι ταραχές συνεχίζονταν, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Σεντ Λούις υποστήριξε ότι ο Γουίλμαν δεν εργάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα ούτε σε εκείνο του Φέργκιουσον.

Πάντως, η ομάδα των Anonymous προειδοποίησε πως θα συνεχίσει να δίνει πληροφορίες για τον φερόμενο ως δράστη και ότι θα δημοσιοποιήσει και τη διεύθυνση της κατοικίας του, αν οι αστυνομικές αρχές δεν παραδεχθούν πως ο Γουίλμαν σκότωσε τον Μπράουν.

\"\" 

Η αστυνομία έχει αποδεχτεί ότι ο 18χρονος ήταν άοπλος, αλλά οι συνθήκες θανάτου του νεαρού αφροαμερικανού έχουν γίνει πεδίο αντιπαράθεσης. Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι ο Μπράουν πυροβολήθηκε αφότου μαζί με έναν ακόμη άτομο επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Μπράουν είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά, όταν ο αστυνομικός τον πυροβόλησε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook