Σε λίγες ημέρες ένα ιδιαίτερο «περιδέραιο» θα φορούν 10 περίπου αρκούδες που κυκλοφορούν στους ορεινούς όγκος της Δυτικής Μακεδονίας.

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ» θα προσπαθήσει να εντοπίσει τις αρκούδες και μετά από μια διαδικασία τοπικής αναισθησίας να περάσει στο λαιμό τους μια ειδική συσκευή GPS που θα δίνει σήμα για τις μετακινήσεις τους στην περιοχή.

Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η καταγραφή των διαδρομών τους και η εξαγωγή συμπερασμάτων ώστε να αποφεύγονται τα θανατηφόρα ατυχήματα με αρκούδες στην άσφαλτο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, δήλωσε ότι «Η δράση αυτή είναι μόνο μία από αυτές που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Life, η σύμβαση του οποίου υπεγράφη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Δακή στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς».

Επίσης, τόνισε ότι τα στοιχεία των μετακινήσεων των αρκούδων θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να προταθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια κατασκευής του υπόλοιπου τμήματος του κάθετου άξονα της Εγνατίας, στη Δυτική Μακεδονία.

ota.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook