Μελβούρνη

 Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δημιουργεί «Πράσινο Στρατό», προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του περιβάλλοντος και στην όλη κίνηση πρωταγωνιστικό ρολο παίζει ομογενής βουλευτής.

Έτσι, νεαρά άτομα στην εκλογική έδρα Barton του ομοσπονδιακού βουλευτή Νίκου Βαρβαρή θα είναι μεταξύ των πρώτων Αυστραλών ηλικίας 17 έως 24 ετών που θα ενταχθούν στον Green Army (Πράσινο Στρατό) της αυστραλιανής κυβέρνησης και θα αποτελέσουν μέρος του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού κινήματος στην ιστορία της Αυστραλίας.

Ο Νίκος Βαρβαρής παρεβρέθηκε με τον πρωθυπουργό Tόνι Αμποτ και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γκρεγκ Χαντ στο Carss Bush Park, του Σίδνεϊ για να ανακοινώσουν επίσημα την έναρξη εργασιών του Πράσινου Στρατού. «Νεαροί Αυστραλοί θα έχουν τώρα την ευκαιρία να συμβάλλουν σε μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που θα βοηθήσει την κοινότητά μας να φέρει σημαντικά αποτελέσματα διατήρησης περιβάλλοντος.

«Τα έργα του Πράσινου Στρατού που θα αρχίσουν σύντομα στο Barton περιλαμβάνουν δραστηριότητες για την αποκατάσταση του ποταμού Georges River στην ευρύτερη περιφέρεια» δήλωσε ο κ. Βαρβαρής. Ο Πράσινος Στρατός θα αναλάβει την αναγέννηση της τοπικής πανίδας αφαιρώντας τα ζιζάνια και καθαρίζοντας τις περιοχές από σκουπίδια. Οι ομάδες θα συμμετέχουν, επίσης, σε δραστηριότητες δημιουργίας μονοπατιών και περίφραξης, για να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση του κοινού και να προστατευθεί το περιβάλλον από την ακατάλληλη χρήση γης. «Οι συμμετέχοντες θα λάβουν το επίδομα Πράσινου Στρατού κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και θα υποστηριχθούν επίσης για να αποκτήσουν Πιστοποιητικό I ή II προσόντων ή εγκεκριμένων δεξιότητων που να τους βοηθήσει να προετοιμαστούν για το εργατικό δυναμικό ή να βελτιώσουν τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας τους» ανέφερε ο ομογενής βουλευτής.

Με τα 525 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας που έχουν δεσμευτεί για τέσσερα χρόνια, το πρόγραμμα θα ενθαρρύνει τη λαϊκή συμμετοχή για υποστήριξη του τοπικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα παράσχει κατάρτιση σε 15.000 νεαρούς Αυστραλούς μέχρι το 2018. Η επένδυση στον Πράσινο Στρατό θα ανεβάσει τη συνολική επένδυση της κυβέρνησης για διαχείριση των πόρων σε περισσότερο από 2 δισ. δολάρια Αυστραλίας σε διάστημα τεσσάρων ετών.

ellinikifoni.gr