H Ερωφίλη Τζάνου, ο Παναγιώτης Τσακαλάκος, ο Άρης Πλασκασοβίτης, η Μαλού Κυριακοπούλου, ο Γιώργος Ξυλούρης και η Μαρία Θεοδότου ήταν οι διαγωνιζόμενοι που συμμετείχαν στο 6o live του «Greek Idol». Οι έξι υποψήφιοι ερμήνευσαν από δύο τραγούδια ο καθένας, ένα ελληνικό και ένα ξένο, τα οποία είχε επιλέξει η κριτική επιτροπή.

Το show ξεκίνησε στις εννέα ακριβώς με τους έξι υποψηφίους επί σκηνής να τραγουδούν Έλενα Παπαρίζου…



 

Ερωφίλη

Το πρώτο τραγούδι που της ανατέθηκε ήταν το «Φωτιά στα Σαββατόβραδα» της Άντζελας Δημητρίου. Οι κριτές έκαναν ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την ερμηνεία της, τονίζοντας βέβαια πως, ούτως ή άλλως, τα λαϊκά τραγούδια τής ταιριάζουν.

Το δεύτερο τραγούδι που ερμήνευσε η 24χρονη Ερωφίλη ήταν το «Give it to me Right» της Melanie Fiona, με την επιτροπή να συμφωνεί πως δεν κατάφερε τελικά να «μπει στο ρόλο» του κομματιού.

Παναγιώτης

Αρχικά, ερμήνευσε το «Φλασάκι» του Σάκη Μπουλά καταφέρνοντας να αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Αργότερα, ο Παναγιώτης χόρεψε και τραγούδησε στους ρυθμούς του «Papa Was a Rollin\’ Stone». Ακολούθησαν αποθεωτικά σχόλια από όλα τα μέλη της επιτροπής, ενώ ο Πέτρος Κωστόπουλος σηκώθηκε από την καρέκλα του και υποκλίθηκε, λέγοντας πως ήταν μια από τις καλύτερες ερμηνείες που έχουν ακουστεί στο «Greek Idol»!

 

 

Άρης

Το πρώτο του τραγούδι, το «Tonight» του Enrique Inglesias, τον φόβισε -όπως ο ίδιος είπε στο εισαγωγικό βιντεάκι- αφού ήταν και πάλι ένα χορευτικό κομμάτι, καθώς στο προηγούμενο live οι κριτές τού είχαν πει πως βαρέθηκαν να τον βλέπουν πάντα «ίδιο» και μόνο σε χορευτικά κομμάτια. «Νομίζω ότι δεν έδωσες ψυχή στο τραγούδι γιατί δεν άφησες τον εαυτό σου ελεύθερο, λόγω των σχολίων που άκουσες την προηγούμενη φορά» του είπε η Έλλη Κοκκίνου.

Αντιθέτως, στη συνέχεια του live, ο 21χρονος τραγουδιστής έπρεπε να ερμηνεύσει τα «Ήσυχα βράδια» της Αρλέτας, και η επιτροπή συμφώνησε πως το τραγούδι τον αδίκησε λίγο. Ωστόσο, ο Κώστας Καπετανίδης σχολίασε: «Χθες το βράδυ, σε άκουσα στην πρόβα και είχα απογοητευτεί. Σήμερα, όμως, το απογείωσες!».




 

Μαλού

«Η αγάπη αργεί» τραγούδησε αρχικά η 21χρονη υποψήφια – ένα τραγούδι της Ελεονώρας Ζουγανέλη. Η Έλλη Κοκκίνου παρατήρησε πως, στο πρώτο κουπλέ, η Μαλού «ήταν εντελώς εκτός τόνου», ενώ όλοι οι κριτές σχολίασαν πως η συνέχεια του κομματιού ήταν καλύτερη από την αρχή του.

Το δεύτερο τραγούδι που της ανατέθηκε ήταν το «A night like this»: «Είδα τη Μαλού που είχα δει και στο πρώτο Live του “Greek Idol” και μου άρεσε πάρα πολύ» είπε ο Κώστας Καπετανιδης.


Γιώργος

Ο νεαρός Κρητικός είχε κάνει πριν από μερικές μέρες, στην εκπομπή «Κους Κους», δηλώσεις που χαρακτηρίστηκαν προκλητικές. Μεταξύ άλλων, είχε πει πως οι κριτές «δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν στα χέρια τους το καλύτερο υλικό που έχει περάσει ποτέ από talent show», προσθέτοντας: «Οι παίκτες είμαστε στο 8 και κάποιοι άλλοι (υπονοώντας την επιτροπή) είναι στο 5». Έτσι, όταν τραγούδησε το «Losing my religion» των R.E.M., άκουσε ανάμεικτα σχόλια για την ερμηνεία του, και ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια για τη συμπεριφορά του: «Εγώ, από τις πρώτες μέρες, ήμουν fan σου, γιατί έβλεπα ένα παιδί σεμνό και ταπεινό.

 Στο δρόμο όμως βλέπω ότι εξελίσσεσαι λίγο επικίνδυνα», του είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος, και αργότερα συνέχισε: «Αν εσύ είσαι για 8, τότε η Αλεξίου ή ο Ρέμος για πόσο είναι; Για 1500; Γι’ αυτό κούλαρε λίγο, και αυτό το “μπλα μπλα μπλα” κόφ\’ το»! Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ξυλούρης σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις του: «Δεν περίμενα ποτέ ότι αυτά που είπα θα έπαιρναν αυτές τις διαστάσεις».

Στο δεύτερο τραγούδι του, το «Ανάποδα» του Μιχάλη Χατζηγιάννη, οι κριτές βρήκαν τον Γιώργο από αδιάφορο έως κακό: «Αν ο Χατζηγιάννης σήμερα έβλεπε την εμφάνισή σου, σίγουρα θα ανατρίχιαζε. Δεν μου άρεσε καθόλου» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καπετανίδης.



 


Μαρία

Το «First be a woman» ήταν το ξένο κομμάτι που ερμήνευσε η Κύπρια διαγωνιζόμενη: «Τη βρήκα παιδική ως ερμηνεία» σχολίασε η Έλλη Κοκκίνου, με τον Πέτρο Κωστόπουλο να συμφωνεί χαρακτηρίζοντας την εμφάνιση της Μαρίας «παιδική παράσταση».

Το ελληνικό κομμάτι που της ανατέθηκε ήταν ο «Άδωνις» – ένα τραγούδι που έχει ερμηνεύσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. «Παρ’ ότι το Μαράκι δεν έχει κακή φωνή, δεν με ψήνει ότι μπορεί να γίνει το “Greek idol” ή να γίνει σταρ» είπε ο Πέτρος Κωστόπουλος κάνοντας την κριτική του.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων , ο Λούκας Γιώρκας, στην πρώτη του live εμφάνιση μετά το διαγωνισμό της Eurovision, ανέβηκε στη σκηνή του «Greek Idol» και ερμήνευσε ζωντανά το «Watch My Dance», αλλά και το νέο του τραγούδι με τίτλο «Για πρώτη φορά», σε πρώτη μετάδοση!

Η ψηφοφορία ξεκινά και ο Λούκας Γιώρκας έρχεται στη σκηνή του Greek Idol με το Watch my Dance, αλλά και με το καινούριο του τραγούδι, \”Για πρώτη φορά\”.

Πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και η αγωνία για τους υποψηφίους αρχίζει. Μερικά λεπτά αργότερα η Ρούλα ανακοινώνει πως το ταξίδι στο Greek Idol για την Ερωφίλη τελειώνει εδώ…«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είχα αυτή την εμπειρία. Εννοείται ότι δεν σταματάμε εδώ. Αυτός ήταν ένας σταθμός και το τραγούδι συνεχίζεται» δήλωσε η ίδια, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τη Ρούλα Κορομηλά.


yupi, zappit

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook