Οι πέντε πρώτοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή τους στις δυο εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες στο νησί, πέρασαν σήμερα το κατώφλι εισαγγελέα και ανακριτή.

Ωστόσο μόνο οι 4 απολογήθηκαν ενώ ο πέμπτος ζήτησε και πήρε προθεσμία για αύριο.

Συγκεκριμένα, με την κατηγορία της δράσης του ως \”εγκεφάλου\” σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ο 30χρονος από την περιοχή Νικηφόρου Φωκά στο Ρέθυμνο.

Στον 30χρονο απαγγέλθηκαν 24 κατηγορίες, τις οποίες αρνήθηκε.

Ελεύθεροι με περιοριστικού όρους αφέθηκαν, ο 29χρονος από το Καστέλι Πεδιάδος Ηρακλείου, ο 34χρονος από την Ιεράπετρα Λασιθίου και ο 38χρονος από το Σφακάκι Ρεθύμνου, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στις εγκληματικές οργανώσεις.

Στον πρώτο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, στο δεύτερο 3000 ευρώ και στον τρίτο 5000 ευρώ. Και στους τρεις απαγορεύτηκε η έξοδός τους από τη χώρα και ορίστηκε η εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα 3 φορές το μήνα.

Ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκαν σήμερα πέντε από τους 12 συλληφθέντες της περασμένης Κυριακής που κατηγορούνται για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων και φέρονται ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ζήτησε και πήρε ο 26χρονος από το Μονοφάτσι Ηρακλείου, ο οποίος θα απολογηθεί μαζί με τους 7 ακόμα κατηγορουμένους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook