Την εκλογή του αποποιείται ο δημοτικός σύμβουλος Μινώα Πεδιάδος Χαράλαμπος Γιαννόπουλος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του:

\”Λίγο πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μινώα Πεδιάδας, με την λήξη της προθεσμίας που προβλέπει ο Νόμος για την αποποίηση της εκλογής μου και θεωρώντας ότι το συμφέρον του δήμου είναι πάνω από όλα και όλους, ενημερώνω όλους τους συνδημότες, ότι με σχετική επιστολή μου γνωστοποίησα την απόφασή μου να μην μετέχω στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
Την επιστολή αυτή δημοσιεύω σήμερα ώστε να ενημερωθούν όλοι για τους σοβαρούς λόγους αυτής μου της στάσης.

Η επιστολή μου είναι η παρακάτω:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΚΥΡΙΟ
ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

ΘΕΜΑ: <<ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΥ>>

Κύριε Καλογεράκη,
εν όψει της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποποιηθώ την εκλογή μου και παρακαλώ να ενημερωθούν όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, στους οποίους με εκτίμηση και αγάπη εύχομαι, στην επόμενη πενταετία, να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν στον τόπο μας.

Ο κυριότερος λόγος για την απόφασή μου είναι, η απαράδεκτη, δόλια, συκοφαντική και υποτιμητική τακτική και συμπεριφορά εναντίον μου. Οι υπόλοιποι, επίσης σοβαροί λόγοι της αποχώρησής μου, δεν είναι της παρούσης στιγμής.

Επί τέσσερα χρόνια με ανέντιμους τρόπους επιδιώχθηκε ο διασυρμός και εξευτελισμός μου μέσα από όλα τα μέσα δημοσιότητας, με ενορχηστρωμένη την κατηγορία ότι ήμουν παράνομος, άρπαγας, διεφθαρμένος, καταληψίας δημοτικών οικοπέδων, ακόμη και υπεξαιρέτης, κλέφτης και καταχραστής του δημοσίου!

Μετά από είκοσι χρόνια αγώνων, θυσιών και έργων για την αναμόρφωση του τόπου, δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρισκόντουσαν άνθρωποι, που θα κατασκεύαζαν τέτοιες αισχρές και ατιμωτικές κατηγορίες εναντίον μας! Είμαστε η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα, μιας τέτοιας φτηνής, συκοφαντικής και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς κατά πολιτικού αντιπάλου.

Τους αντιπάλους μου, στην πολυετή θητεία μου τους σεβάστηκα πάντα, όπως και εσάς. Με συναίσθηση καθήκοντος και ευθύνης σας συγχάρηκα για τη νίκη σας στις εκλογές του 2010 και εξέφρασα τη διάθεσή μου να βοηθήσω, τονίζοντας ότι ο τόπος χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή όλων μας.

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι εξ\’ ίσου σημαντικός όπως και της συμπολίτευσης και είναι τιμή μου που τον υπηρέτησα. Λυπούμαι όμως πάρα πολύ, που αυτή τη φορά δεν μπορώ να τον τιμήσω όπως θα ήθελα, μέσα από τις τάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Η αξιοπρέπειά μου, δεν μου επιτρέπει να δεχθώ να ορκιστώ κάτω από αυτές τις συνθήκες, ούτε να συμμετέχω στο ανώτατο όργανο του δήμου, στο δημοτικό συμβούλιο, από κοινού με τους σκευωρούς και τους συκοφάντες μου, και ταυτόχρονα να είμαι αντίδικός τους στα δικαστήρια στα οποία, με χαλκευμένα στοιχεία, είχαν την καλοσύνη να με οδηγήσουν. Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν όρια!

Ομοίως, ο σεβασμός στο θεσμό, που τόσα χρόνια υπηρέτησα, δεν μου το επιτρέπει. Είναι εις βάρος της λειτουργίας του δήμου, όταν συμβαίνει, οι δύο κύριοι εκφραστές της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών, να είναι συνεργάτες – συνομιλητές στο δημοτικό συμβούλιο και ταυτόχρονα να είναι αντίδικοι στα δικαστήρια! Γι\’ αυτό, σεβόμενος τους θεσμούς και για το καλό του δήμου, προτίμησα να αποχωρήσω.

Θα ασκήσω όμως, με πίστη και αφοσίωση, σκληρή αλλά γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση, ως επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, και μέσα στην ευρύτερη κοινωνία του δήμου μας. Πάντοτε σε αρμονική συνεργασία με τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και προέδρους μας. Άλλωστε, η παράταξή μας διαθέτει πολλά εξ\’ ίσου άξια και ικανά στελέχη για την εντός του δημοτικού συμβουλίου αντιπολίτευση.

Είναι ευνόητο εξ\’ άλλου, ότι έχω ιερή υποχρέωση απέναντι στην οικογένειά μου, στους φίλους μου, στην παράταξή μου, σε κάθε πολίτη του δήμου και φυσικά απέναντι στον εαυτό μου να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου. Ακόμη και στους χώρους των δικαστηρίων που επέλεξαν οι αντίπαλοί μου.
Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα, αν υπήρχε σοβαρότητα, ήθος, σεβασμός, αξιοπρέπεια και κυρίως ανθρωπιά!

Με πολύ μεγάλη λύπη αλλά και υπερηφάνεια,

Χαράλαμπος Γιαννόπουλος\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook