Σε κέντρο εφημερίας εξετάζει να μετατρέψει το Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο Αερολιμένα Χανίων, το υπουργείο Υγείας.

Σε ερώτηση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ Κυριάκου Βιρβιδάκη σχετικά με την ελλιπή υγειονομική κάλυψη του αερολιμένα Χανίων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι εξετάζεται η πρόταση του δ/ντη του Κέντρου υγείας Βάμου στο οποίο υπάγεται το Ε.Π.Ι. του αερολιμένα, να μετατραπεί σε κέντρο εφημερίας.

Ακολουθεί απόσπασμα από την ερώτηση του βουλευτή και την απάντηση του υπουργού.
Στις ερωτήσεις του, ο κ. Βιρβιδάκης ερωτούσε τους αρμόδιους Υπουργούς:

«Σε ποιες άμεσες και μακροπρόθεσμες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν για να επιλυθεί το πρόβλημα της σωστής και ολοκληρωμένης υγειονομικής κάλυψης του Διεθνούς Αερολιμένα Χανίων πριν δημιουργηθούν ανεπανόρθωτα προβλήματα και μη αναστρέψιμες καταστάσεις».

Στην απάντησή του ο Υπουργός Υγείας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«…Στο Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο Αερολιμένα Χανίων, το οποίο ανήκει στο Κέντρο Υγείας Βάμου, υπηρετεί μία (1) ιατρός Γενικής Ιατρικής, η οποία εργάζεται καθημερινά τις πρωινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καλύπτοντας τις ανάγκες παροχής υγείας κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, σύμφωνα με πρόταση του Δ/ντη του Κέντρου Υγείας Βάμου, εξετάζεται η δυνατότητα ορισμού του Ε.Π.Ι. Αερολιμένα Χανίων, σε Κέντρο Εφημερίας.»