Να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που δημιούργησαν κάλεσε τους μετόχους της ΠΑΕ Α.Ο. Χανιά ο Νίκος Κατσιγιάννης.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Χανιώτικης ΠΑΕ στην άτυπη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής (22/08) στο Εργατικό Κέντρο ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα.

Ουσιαστικά ανέφερε ότι «βραχνά» για να «προχωρήσει» σε υγιές βάσεις η ομάδα αποτελούν το χρέος προς το ΙΚΑ, που ανέρχεται στις 301.000 ευρώ, και η υπόθεση του Ολλανδού Βαν Ντερ Χουφτ, που θα κοστίσει στην ΠΑΕ περίπου 200.000.

Ο Κατσιγιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν έγινε η Γ.Σ. για καταλογισμό ευθυνών, αλλά για ενημέρωση προς τον κόσμο και για αποδοχή ευθυνών από τους μετόχους.

Για το χρέος προς το ΙΚΑ ανέφερε ότι αφορά πρόστιμα για συμβόλαια παικτών από το 2011 έως σήμερα και ότι ευελπιστεί η ομάδα έπειτα από ένσταση να ρίξει το ποσό κατά 50-60.000 ευρώ.  Παράλληλα ενημέρωσε ότι επί των ημερών του το πρόστιμο είναι 50.000 ευρώ και έπειτα από διακανονισμό έχουν δοθεί ήδη 25.000 ευρώ και τα υπόλοιπα θα δοθούνε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου. Αυτό το ποσό προήλθε λόγω του ότι η ΠΑΕ είχε προσωρινή διοίκηση και άρχισε να ασφαλίζει ποδοσφαιριστές από τον Νοέμβριο του 2013. Το ΙΚΑ ωστόσο υπολόγισε το ποσό που αντιστοιχούσε για κάθε ποδοσφαιριστή από την ημέρα έκδοσης του δελτίου του.

\"\"

Για το θέμα του ΙΚΑ ενημέρωσε σχετικά ο Μιχάλης Μαλαξιανάκης ότι το ΙΚΑ ζήτησε τα συμβόλαια όλων των παικτών από το 2010 έως το 2014 και επειδή τα πρώτα χρόνια που ήταν ΠΑΕ ο ΑΟΧ δεν ασφαλίζονταν όλοι οι ποδοσφαιριστές προέκυψε αυτό το μεγάλο ποσό μέσα από πρόστιμα και παρακρατήσεις.

\"\"

Το ερώτημα που έθεσε ο Νίκος Κατσιγιάννης είναι γιατί ο ίδιος και ο Μιχάλης Τζουγκαράκης να πληρώνουν χρέη που δημιούργησαν άλλοι, ξεκαθαρίζοντας ότι το χρέος από το δικό του «λάθος» θα το ξεχρεώσει μέχρι τέλος της σεζόν. Στο σημείο εκείνο ανέφερε ότι έχουν γυρίσει την πλάτη στην ομάδα άτομα που υποτίθεται ότι την αγαπούν και που είναι μέτοχοι και κάλεσε τους μετόχους, επειδή θεωρεί ότι είναι δύσκολο να καλύψουν το χρέος που έχει δημιουργηθεί, να παραδώσουν τις μετοχές τους. Μάλιστα είπε ότι θα υπάρξει ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία της ομάδας με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους για να δουν πως μπορεί ο καθένας να συνδράμει από τη μεριά του. «Δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος μέτοχος και να πληρώνουμε εμείς τις υποχρεώσεις του» σχολίασε σχετικά.

\"\"

Τοποθέτηση έκανε και ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Νότης Ψυλλάκης που τόνισε ότι λίγες ΠΑΕ στην Ελλάδα είναι βιώσιμες και έκανε λόγο για ευθύνη της πολιτείας. Αναφορικά με την υπόθεση του Βαν Ντερ Χουφτ είπε ότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε πέρσι γι’ αυτήν και σχολίασε ότι κι ο ίδιος είχε την απορία πως ενώ υπήρχε υπεύθυνος για το σύστημα μεταγραφών δεν ενημερώθηκε ποτέ κανείς στη διοίκηση γι’ αυτό το ζήτημα. Αφού θύμισε στον κόσμο ότι επί των ημερών του είχε κερδίσει η ομάδα δύσκολες δικαστικές υποθέσεις και επιβίωσε ξεκαθάρισε ότι οι μετοχές του είναι στη διάθεση του Νίκου Κατσιγιάννη και όποιου άλλου έχει τα εχέγγυα. Κλείνοντας είπε ότι η ομάδα είναι ιδέα και όχι επιχείρηση. 

Η επικοινωνία με τον Ντερμανάκη

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο Νίκος Κατσιγιάννης, που ενημέρωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Ντερμανάκη, ο οποίος του μετέφερε ότι σκοπεύει να καλύψει το ποσό του χρέους που έχει δημιουργηθεί όσο καιρό «έτρεχε» την ομάδα ο ίδιος και ήδη έδωσε 2.000 ευρώ, με δέσμευση ότι κάθε μήνα θα δίνει ένα ποσό στην ομάδα.

Το καμπανάκι… κινδύνου

Έπειτα από σχετική ερώτηση από φίλαθλο της ομάδας ο κ. Κατσιγιάννης ξεκαθάρισε ότι αν δεν βρεθούν οι περίπου 300.000 η ομάδα θα τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο, αφού δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα για μεταγραφές τον Ιανουάριο (αν χρειαστεί), ούτε αδειοδότηση για το επόμενο πρωτάθλημα και στη χειρότερη περίπτωση θα κινδυνεύει να οδηγηθεί όπως και ο Άρης στη Γ’ Εθνική. Αναφορά έκανε και στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Νίκο Λαγομιτζή λέγοντας πως έχει στείλει εξώδικα σε αρκετά μέλη της προηγούμενης διοίκησης (Τσίγκο, Παρασκάκη κ.α.).

Τα σχέδια του Τζουγκαράκη

\"\"

Ο εκπρόσωπος του Μιχάλη Τζουγκαράκη, που απουσίαζε λόγω ενός σημαντικού ζητήματος, Χρήστος Νταγκουνάκης αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Κατσιγιάννη για όσα κατάφερε την περασμένη περίοδο αναφέρθηκε στους στόχους για τη νέα σεζόν αλλά και στα σχέδια του κ. Τζουγκαράκη.

Συγκεκριμένα είπε ότι ήρθαν καλοί παίκτες και θα έρθουν κι άλλοι κι ότι η ομάδα διαθέτει έναν καταξιωμένο προπονητή, αναφέροντας ότι ίσως γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ΑΟΧ να έχουν δοθεί προκαταβολές σε όλους τους παίκτες ήδη και να έχουν κανονιστεί και τα ενοίκιά τους.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι αν δεν βρισκόταν ο κ. Τζουγκαράκης η ομάδα δύσκολα θα κατέβαινε και ότι έχει μεγάλα σχέδια για την ομάδα, αρκεί να παραδώσουν οι μέτοχοι τις μετοχές τους και να μην υποχρεώνεται να πληρώνει χρέη άλλων. Ο εκπρόσωπος του νέου ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ έκανε λόγο για σχέδια που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία γηπέδου για τον ΑΟΧ, βοηθητικού, μπουτίκ κ.α., που χρειάζονται χρόνο αλλά και ξεκαθάρισμα της κατάστασης που επικρατεί.

«Δεν κάνει για το ποδόσφαιρο ο Κατσιγιάννης!»

Τέλος ο Χρήστος Νταγκουνάκης εκθειάζοντας τον Νίκο Κατσιγιάννη είπε χαριτολογώντας ότι δεν… κάνει για το ποδόσφαιρο, γιατί είναι καλός άνθρωπος!

«Τους πήρε στο… λαιμό του ο Τσάτσος»

Έπειτα από σχετική ερώτηση ο Νταγκουνάκης απάντησε για το θέμα με την αποχώρηση των πέντε παικτών του ΑΟΧ αναφέροντας ότι ο Σωτήρης Τσάτσος πήρε στο… λαιμό του και τους υπόλοιπους τέσσερις, αφού τους έλεγε καθημερινά ότι δεν θα παίζουν στην ομάδα με τόσες μεταγραφές που έκανε και συνέχισε λέγοντας ότι δεν γινόταν οι συγκεκριμένοι παίκτες να ζητάνε εγγυήσεις ότι θα παίζουν βασικοί. Για τον Τσάτσο μάλιστα έκανε και άλλη αναφορά, επισημαίνοντας ότι γνώριζαν στην ομάδα ότι ο ίδιος «προξένευε» στην Επσικοπή τους Τσατσαρή, Πιθαρούλη. Για το επεισόδιο στα αποδυτήρια σχολίασε ότι ο ίδιος είπε αν υπάρχει κάποιος παίκτης που θέλει να φύγει από την ομάδα και οι πρώτοι που σηκώθηκαν ήταν οι Καμπλιώνης, Πιθαρούλης. Στο σημείο αυτό σχολίασε ο Νίκος Κατσιγιάννης ότι πέρασαν οι εποχές που επειδή δεν πληρώνονταν οι παίκτες τους παρακαλούσαν οι παράγοντες να παίξουν τσάμπα. Ο κ. Κατσιγιάννης ξεκαθάρισε, έπειτα ξανά από σχετική ερώτηση, ότι δεν υπάρχει κανένα χρέος ούτε στον Πότσι (ανέφερε ότι πήρε 20.000 ευρώ), ούτε στον Μπουντόπουλο (αποκάλυψε ότι ρόλο για να έρθει στον ΑΟΧ πέρσι έπαιξε ο Κονταρός).

Η δήλωση Κατσιγιάννη


Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook