Η Κομματική Οργάνωση Ηρακλείου του ΚΚΕ καταδικάζει το απαράδεκτο «ξήλωμα» της τιμητικής πλάκας του ήρωα της εργατικής τάξης, Χρήστου Χατζηγεωργίου, που δολοφονήθηκε από το αστικό κράτος τον Ιούνη του 1947.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”ο Χρήστος Χατζηγεωργίου ήταν πρόεδρος του σωματείου των τσαγκαράδων και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, την περίοδο που στην Κρήτη είχε ξεσπάσει, όπως σε ολόκληρη τη χώρα, όργιο τρομοκρατίας από το κράτος και το παρακράτος ενάντια στον λαό, ο οποίος οργανωμένος πάλευε ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, με μπροστάρη τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, το ΚΚΕ. 
Στις 13 Ιούνη του 1947, στην κορύφωση απεργιακών κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο, με εντολή του τότε νομάρχη, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των απεργών, δολοφονώντας τον Χρήστο Χατζηγεωργίου και τον αδελφό του Κώστα. Ακολούθησαν μαζικές συλλήψεις, ενώ την επόμενη μέρα πεθαίνει από βασανιστήρια της Ασφάλειας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και μέλος του ΚΚΕ, Στρατής Περγαλίδης.
Το παράδειγμά τους, η πίστη, η αφοσίωση και η γενναιότητά τους, οι θυσίες τους, τα ιδανικά τους, ζουν στους καθημερινούς αγώνες της εργατικής τάξης. Εμπνέουν και φωτίζουν το δρόμο μας στην πάλη για μια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook