Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται από χθες το μεσημέρι, ένας 40χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων ατόμων.

Το αδίκημα διαπράχτηκε πριν από 4 χρόνια και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2007 έξω από νυχτερινό κέντρο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Οι Αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 46χρονου, ο οποίος τον τελευταίο καιρό κρύβονταν στο Κάτω Βαλσαμόνερο του Δήμου Ρεθύμνου.

Για τη σύλληψή του στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση που εκτελέστηκε από κοινού από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας, ώστε να έχει επιτυχή κατάληξη, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Ο 46χρονος εντοπίστηκε κοντά στο χωριό στις 14:30, οδηγώντας το τζιπ της γυναίκας του και άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση ακινητοποίησης του, η οποία έγινε με απόλυτη επιτυχία. Κατά την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα εύχρηστο πιστόλι μάρκας GLOCK 19 διαμετρήματος 9mm, με τον γεμιστήρα του, που περιείχε δώδεκα πλήρη φυσίγγια.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ακόμα γεμιστήρας ιδίου όπλου με έντεκα πλήρη φυσίγγια

Να σημειωθεί ότι οι Αστυνομικοί συνέλαβαν και τον δίδυμο αδελφό του καταζητούμενου άντρα καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκε άλλο ένα GLOCK 19 διαμετρήματος 9mm, με τον γεμιστήρα του, που περιείχε δώδεκα πλήρη φυσίγγια  για την κατοχή του οποίου δεν διέθετε ανάλογη άδεια.