Το χώμα της Κρήτης θα "σκεπάσει" για τελευταία φορά τον εκλιπόντα φιλόλογο - φιλόσοφο Εμμανουήλ Κριαρά, όπως είχε γράψει απο την αναγγελία του θανάτου του, το Flashnews.gr.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Εμμανουήλ Κριαρά θα ψαλεί την Τρίτη 26 Αυγούστου, 12μ , στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Η σορός του θα βρίσκεται στην Εκκλησία από τις 11.00 για προσκύνημα.

Όπως ανακοινώθηκε απο τον Δήμο Χανίων, η ταφή του Εμμανουήλ Κριαρά θα γίνει στις Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων την Τετάρτη 27 Αυγούστου, στις 6.30 μ. μ., σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος. 

Η σορός του εκλιπόντος θα φθάσει την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, στις 4.30 μ.μ., στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου θα την υποδεχθούν αντιπροσωπία του Δήμου Χανίων, Φορείς, συγγενείς, συμπολίτες, μαθητές και φίλοι του μακαριστού, πλέον, Εμμανουήλ Κριαρά, και θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Στερνών (στις 5.00 μ. μ.) για προσκύνημα και αποχαιρετισμό.

Στις 6.15 έως 6.30 ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Χανίων θα ψάλει εκκλησιαστικά τροπάρια.

Στις 6.30 μ.μ. θα γίνει ο Αποχαιρετισμός στον Εμμανουήλ Κριαρά από την Εκκλησία, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, Φορείς, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την οικογένεια του.

Στις 7.15 θα γίνει ο ενταφιασμός στον τάφο του, που του έχει παραχωρήσει ο Δήμος Χανίων, στο Κοιμητήριο Στερνών. (Απέχει εκατό μέτρα από τον Ναό της Ευαγγελίστριας. )

Ήταν μεγάλη η επιθυμία του Εμμανουήλ Κριαρά να ταφεί στην Κρήτη και μάλιστα στο Ακρωτήρι.

Η μεταφορά της σορού του Εμμανουήλ Κριαρά από τη Θεσσαλονίκη και η ταφή του θα γίνουν δημοτική δαπάνη.

Από μέρους της οικογένειας, των συνεργατών και των φίλων του Εμμανουήλ Κριαρά γίνεται παράκληση να μην γίνουν καταθέσεις στεφάνων.

Τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά θα μπορούσαν να κατατεθούν σε Προνοιακά και Κοινωνικά Ιδρύματα, όπως ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ, ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ κ.λ.π..

Παράκληση : Οι Αποχαιρετισμοί να είναι σύντομοι.

Στο μεταξύ, η Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 27/8/2014 & ώρα 14:00, λόγω της ταφής την ίδια ημέρα του διακεκριμένου ακαδημαϊκού, μετατίθεται για την Πέμπτη 28/8/2014 και ώρα 14:00, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης.