Την χαρά της συμμετοχής σε έναν από τους μεγαλύτερους ιστιοπλοϊκούς αγώνες στην Ελλάδα, την Aegean Regatta που διοργανώθηκε για 14η συνεχόμενη χρονιά, είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν δύο σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων.

Το \”B Crew\”, με κυβερνήτη τον Βασίλη Κοζωνάκη και το \”ΑΝΕΜΟΣ\”, με κυβερνήτη τον Γρηγόρη Κνιθάκη συμμετείχαν με επιτυχία στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης, διασχίζοντας τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου σε ένα μαγευτικό ταξίδι που διήρκησε για 8 ημέρες, από τις 16 έως και τις 23 Αυγούστου.

Περίπου 80 ιστιοπλοϊκά σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάλυψαν μια διαδρομή άνω των 100 ναυτικών μιλίων στο αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων, ξεκινώντας από την ακριτική Λέρο (16-18/8), συνεχίζοντας στην Κω (18-20/8), στην Τήλο (20-22/8) και καταλήγοντας στην Ρόδο (22-23/8).

Τα δύο χανιώτικα σκάφη είχαν μία πολύ καλή παρουσία, έχοντας τη δυνατότητα ν’ ανταγωνιστούν κορυφαίους Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους αλλά και να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία. Τα πληρώματα ήταν εξ ολοκλήρου από τα Χανιά, με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων να δηλώνει παρών σε ένα ακόμα πολύ μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για το άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Εξίσου σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι τρεις Χανιώτες ιστιοπλόοι, ο Νίκος Ζαχαριουδάκης, ο Ματθαίος Χαροντάκης και η Ιωάννα Τζινάκη ως μέλη πληρώματος του κυβερνήτη, χανιώτικης καταγωγής, Γιάννη Παχάκη με το σκάφος \”ΚΥΜΑΤΟΛΗΓΗ\”, πήραν την 5η θέση στην κατηγορία IRC, νικώντας τις περισσότερες ιστιοδρομίες

Διοργανωτές της Aegean Regatta ήταν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές οι Ναυτικοί Όμιλοι του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook