Σε θερμοπληξία αποδίδει το θάνατο της 62χρονης Γαλλίδας η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο μονοπάτι Ε4 (δείτε εδώ), ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα την νεκροψία - νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας ενώ αύριο θα γίνει αντίστοιχη εξέταση στο πτώμα του άντρα της που εντοπίστηκε νεκρός στο ίδιο μονοπάτι (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Παπαδομανωλάκη, ύστερα από τη διενέργεια της νεκροψίας - νεκροτομής προέκυψε ότι η αιτία θανάτου προέρχεται από φυσικό αίτιο όπως θερμοπληξία ενώ αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια, η περίπτωση ατυχήματος καθώς και ο θάνατος από παθολογικά αίτια.

Στη σορό της 62χρονης γυναίκας βρέθηκαν εκχυμώσεις στο αριστερό πόδι οι οποίες όμως δεν σχετίζονται με την αιτία θανάτου ενώ δεν βρέθηκαν κακώσεις στο κεφάλι, το θώρακα και τη κοιλιά αλλά ούτε και παθολογικές αλλοιώσεις στα όργανα, ευρήματα που οδήγησαν στον αποκλεισμό του ατυχήματος ή κάποιας παθολογικής αιτίας, ως παράγοντα που επέφερε το θάνατο στην 62χρονη.

Αύριο θα γίνει η νεκροτομή και στη σορό του  64χρονου άντρα και σύμφωνα με τον κ. Παπαδομανωλάκη, οι πρώτες νεκροψιακές ενδείξεις τον οδηγούν στην υποψία ότι ο άτυχος τουρίστας πέθανε και αυτός από θερμοπληξία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Πατασκευής 22 Αυγούστου ένα ζευγάρι Γάλλων 62 και 64 ετών αναχωρούν απο το κατάλυμμα στο οποίο διέμεναν στο παραλιακό Λουτρό Σφακίων, με σκοπό να περπατήσουν σε μονοπάτι που οδηγεί στην ορεινή Ανώπολη. Όμως το βράδυ της Παρασκευής δεν επέστρεψαν και κάποια στιγμή αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, ο ιδιοκτήτης του καταλύμματος ενημέρωσε τις αρχές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση ανεύρεσης των αγνοούμενων, η οποία ξεκίνησε απο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 6 άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής της ομάδας τον πυραγό κ.Ευάγγελο Παρασύρη, 8 διασώστες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας απο Χανιά και Βρύσες, 8 αστυνομικοί των ΤΑΕ και 6 της ΟΠΚΕ, εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού καθώς και πέντε ντόπιοι που γνωρίζουν τα μονοπάτια και τα "μυστικά" της περιοχής.

Στις 11 το πρωί της Κυριακής βρέθηκε νεκρή η 62χρονη Γαλλίδα σε απόσταση περίπου 400 μέτρων απο το ορειβατικό μονοπάτι Ε4. ΟΙ έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι που νύχτωσε και επαναλήφθηκαν σήμερα το ξημέρωμα, οπότε βρέθηκε και η σορός του 64χρονου Γάλλου. Ο άτυχος άντρας βρέθηκε πεσμένος σε ένα εκκλησάκι της περιοχής (Αγ.Αικατερίνης) και σε απόσταση περίπου 700 μέτρων απο το σημείο που βρέθηκε νεκρή η σύζυγός του. Ο 64χρονος βρέθηκε καθισμένος, ακουμπώντας σε μια πέτρα, κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο έχοντας μπροστά του και ένα χαρτί με τηλέφωνα του καταλύματος στο οποίο διέμενε. Προφανώς αισθάνθηκε αδιαθεσία ή εξάντληση και προσπάθησε να επικοινωνήσει για βοήθεια. Όμως δεν πρόλαβε και άφησε την τελευταία του πνοή στο ξωκκλήσι της Αγ.Αικατερίνης

Flashnews.gr