Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ηρακλείου, 20χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, έρευνα στο κοινό σπίτι του 20χρονου και του 22χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και μία αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν μία γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, τρία κινητά τηλέφωνα, οχτώ συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και ψηφιακός δίσκος, για τα οποία εξετάζεται η νομιμότητα της κατοχής τους.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 22χρονου, για τη διάπραξη κλοπών – ληστειών στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις προανακριτικές ενέργειες, ο 22χρονος διέπραξε, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο 2014, συνολικά έξι (6) διακεκριμένες κλοπές – ληστείες και δύο (2) απόπειρες, σε βάρος κυρίως κινούμενων πεζών, νεαρών ατόμων. Με την απειλή χρήσης αιχμηρού αντικειμένου, αφαιρούσε από τους παθόντες προσωπικά αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα, χρήματα και κοσμήματα).

Ο 20χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση, συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.