Στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης» συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων Ευρώ εκτελούνται και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης δύο υποέργα με αντικείμενο εργασίας την οριζόντια και κάθετη σήμανση αλλά και την προστασία από πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις.

Για το υποέργο «Οριζόντια και κάθετη σήμανση» έχει διατεθεί για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης το ποσό του 1.000.000 Ευρώ για εργασίες οριζόντιας διαγράμμισης (έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό 90%) ενώ η κατακόρυφη σήμανση θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου (τοποθέτηση πινακίδων).

Σε ό,τι αφορά στο υποέργο «προστασία από πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις» προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών, που αφορούν στην προστασία από βραχοπτώσεις σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Συγκεκριμένα: Πριν και μετά από τον οικισμό Μέλαμπες, στο δρόμο προς Αγία Γαλήνη, στο δρόμο Σπήλι – Γερακάρι και στο δρόμο Αρκάδι – Θρόνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη των δύο παραπάνω υποέργων έχει εκπονηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook