«Συρρικνώνεται» αντί να αναπτύσσεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης. Η μονάδα, ελλείψει προσωπικού, λειτουργεί με δύο κρεβάτια λιγότερα και μάλιστα σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες, λόγω και του κύματος της νέας γρίπης.

Κι όμως, αν εμφανιστεί ένα νέο περιστατικό με σοβαρές επιπλοκές από τον Η1Ν1 αυτό δε θα μπορεί να νοσηλευτεί στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ, όπως δηλώνει ο διευθυντής της μονάδας καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρης Γεωργόπουλος. Ο ίδιος επισημαίνει ότι παρόλο που η ΜΕΘ έχει δυναμικότητα 13 κρεβατιών, τώρα έχει τη δυνατότητα νοσηλείας 11 ασθενών καθώς 2 κρεβάτια δε μπορούν να λειτουργήσουν.

Αιτία για την μείωση της δυναμικότητας της μονάδας είναι, όπως εξηγεί ο κ. Γεωργόπουλος είναι η λήξη, εδώ κι ένα μήνα, των συμβάσεων εφτά νοσηλευτών που τη στελέχωναν. Οι συμβάσεις είχαν ετήσια διάρκεια και με τη λήξη τους προκάλεσαν «έμφραγμα» στη λειτουργία της ΜΕΘ.

Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί όχι μόνο η διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και το υπουργείο Υγείας, χωρίς ωστόσο, να έχει δοθεί λύση. Έτσι, σήμερα, η ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ είναι πλήρης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα νοσηλείας για άλλο βαριά ασθενή πέραν των 11 που ήδη νοσηλεύονται. Ανάμεσά τους και μία 48χρονη γυναίκα από τον Άγιο Νικόλαο με επιπλοκές από γριπώδη συνδρομή, πιθανότατα νέα γρίπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook