Άμεση ήταν η αντίδραση των φορέων των Χανίων στην διακοπή των εργασιών επέκτασης του Αεροδρομίου Χανίων, θέμα το οποίο αποκάλυψε χθες το Flashnews.gr (δείτε εδώ).
Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται έντονα και ζητά να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο εντός των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων που υπάρχουν.
Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω καθυστερήσεων στην ροή καταβολής πιστώσεων στην ανάδοχο εταιρεία. Όμως φαίνεται πως σήμερα και μετά απο τις σχετικές \”πιέσεις\” το θέμα διευθετήθηκε με την υπογραφή των σχετικών εντολών για καταβολή περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Πάντως στην ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων επισημαίνονται τα εξής:
\”Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων με απόλυτο αίσθημα ευθύνης ζητά από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να ξεκινήσει άμεσα το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου.
Οι λόγοι που το έργο σταμάτησε είναι γνωστοί, όπως επίσης είναι γνωστό ότι για το νομό Χανίων και για το νομό Ρεθύμνου, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντική τουριστική ανάπτυξη, το έργο αυτό είναι έργο πνοής και οπωσδήποτε θα οδηγήσει σε οικονομική ευμάρεια τον τόπο μας.
Υπενθυμίζουμε ότι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες καθώς και μεγάλες αεροπορικές εταιρίες (κανονικών δρομολογίων αλλά και χαμηλού κόστους), ήδη στα επιχειρησιακά τους πλάνα για τα επόμενα 2-3 χρόνια έχουν εντάξει το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις όπως και κανένα περιθώριο για την μη πληρωμή δεδουλευμένων στην ανάδοχο εταιρεία.
Κάθε ημέρα καθυστέρησης παράδοσης του έργου, αποτιμάται σε ζημία εκατομμυρίων ευρώ για την τουριστική οικονομία της δυτικής Κρήτης. Υπενθυμίζουμε ότι η συμφωνία προβλέπει το έργο να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2015.
Ζητάμε λοιπόν άμεσα, οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος ώστε ο νομός Χανίων και ο νομός Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρη η Κρήτη να μην μείνουν πίσω σε επίπεδο ανάπτυξης και προοπτικής.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook