Την επέκταση των εξαγωγών στην αναπτυσσόμενη αγορά του Βιετνάμ θέτει ως στόχο το Επιμελητήριο Ηρακλείου, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση στη συγκεκριμένη ασιατική χώρα, η οποία συνδέεται εμπορικά με άλλες 10 χώρες 600 εκατ. κατοίκων, δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για τα Κρητικά προϊόντα.

Τα σχετικά στοιχεία παρουσίασε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη ο Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ. Βinh Vu, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και στη συνέχεια συναντήθηκε με το Δίκτυο Κρητικού Ελαιόλαδου και εξαγωγείς.

«Πρόκειται για μια χώρα 90.000.000 κατοίκων στην οποία πωλείται ήδη ιταλικό και ισπανικό ελαιόλαδο και πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά για να κερδίσουμε το αγοραστικό ενδιαφέρον» τόνισε ο κ. Αλιφιεράκης και επισήμανε ότι το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βιετνάμ θα συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να ενημερώσει τους εξαγωγείς για τη νομοθεσία και τους κανόνες εισόδου μεταποιημένων προϊόντων στο Βιετνάμ.

Ο Ασιάτης Πρέσβης ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν τριπλασιαστεί οι ελληνικές εξαγωγές στη χώρα του, μεταξύ αυτών και του ελαιόλαδου, το οποίο θα πρέπει, απαραιτήτως, να συνοδεύεται από πιστοποιητικά για τη χρήση φυτοφαρμάκων, προκειμένου να μπει στην αγορά.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού Ελαιόλαδου κ. Μανώλης Φραγκάκης παρουσίασε στον κ. Βinh Vu τα δεδομένα της τοπικής παραγωγής καθώς και τις δράσεις του Δικτύου για την προβολή και διάδοση του Κρητικού ελαιόλαδου, ενώ πρoτάθηκε η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στο Βιετνάμ τον προσεχή Μάρτιο, με τη συμμετοχή Κρητικών επιχειρήσεων από όλο τον κλάδο τροφίμων.