Οι αρχές της Γαλλίας και της Βρετανίας απηύθυναν έκκληση χθες Παρασκευή για τον εντοπισμό ενός αγοριού 5 ετών που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο και το οποίο πήραν οι γονείς του από το βρετανικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, καθώς κινδυνεύει η ζωή του αν δεν λάβει τη θεραπεία του σε διάστημα 24 ωρών.

Έπειτα από αίτημα των βρετανικών αρχών η Ιντερπόλ σήμανε χθες αργά το απόγευμα «διεθνή συναγερμό» στις 190 χώρες μέλη της.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ο Μπρετ Κινγκ, 51 ετών, και η Ναγκεμέχ Κινγκ, 45 ετών, Μάρτυρες του Ιεχωβά, απήγαγαν τον γιο τους Άσια από το νοσοκομείο του Σάουθαμπτον αργά το βράδυ της Πέμπτης. Αργότερα η οικογένεια με τα έξι αδέλφια του Άσια επιβιβάστηκε σε ένα φέρι και έφτασε στο Χερβούργο.

«Είναι ζωτικής σημασίας να βρούμε τον Άσια σήμερα», δήλωσε ο Κρις Σεντ εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Η ζωή του παιδιού, που βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει, εξαρτάται από έναν γαστρικό «καθετήρα» μέσω του οποίου λαμβάνει «την κατάλληλη ιατρική θεραπεία», η μπαταρία του οποίου όμως «θα αδειάσει μέσα στην ημέρα», πρόσθεσε ο Σεντ.

Το νοσοκομείο διευκρίνισε ότι το παιδί έλαβε άδεια να βγει από το δωμάτιό του υπό την εποπτεία των γονιών του. Το προσωπικό που ανησύχησε από τη μακρά απουσία του τελικά σήμανε συναγερμό.

«Το μήνυμά μας είναι: \”Παρακαλούμε μεταφέρετε τον Άσια αμέσως στο κοντινότερο νοσοκομείο (…) Κατανοούμε ότι αυτή είναι μια φριχτή περίοδος για εσάς, όμως το πιο σημαντικό είναι ο Άσια να λάβει την απαραίτητη θεραπεία. Ας εργαστούμε μαζί για να του την προσφέρουμε\”», υπογράμμισε ο Σεντ.

Το βρετανικό γραφείο ενημέρωσης του κοινού για τους Μαρτύρες του Ιεχωβά επιβεβαίωσε ότι οι γονείς του Σεντ ανήκουν στη θρησκευτική αυτή κοινότητα.

«Δεν γνωρίζουμε (…) τους λόγους που οδήγησαν την οικογένεια αυτή σε αυτή την ιατρική επιλογή, οι ιατρικές επιλογές είναι πάντα προσωπικές αποφάσεις», ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου.

«Απ\’ όσα γνωρίζουμε τίποτε δεν υποδεικνύει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη βάσει των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ενθαρρύνονται να αναζητούν την καλύτερη θεραπεία για τους ίδιους και τα παιδιά τους», πρόσθεσε

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook