Τις αντιδράσεις των φορέων της αγοράς και στην Κρήτη, αναμένεται να βρει μπροστά του το νέο νομοσχέδιο για την \”επαγγελματική ελευθερία\” που προωθεί η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Ανάπτυξης φαίνεται να σχεδιάζει μέσω του σχετικού νομοσχεδίου του την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων ακόμη και τις Κυριακές, την απελευθέρωση των προσφορών και των περιόδων των εκπτώσεων, την κατάργηση κάθε περιορισμού στις άδειες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, τη χωροταξία των εμπορικών επιχειρήσεων, το καθεστώς λειτουργίας ειδικών εμπορικών επιχειρήσεων (στοκατζίδικα κτλ.).

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναταραχής που επικρατεί στους κύκλους της αγοράς, η συμμετοχική εταιρεία των εμπόρων όλης της Κρήτης,υπο τον τίτλο \”Παγκρήτια Ένωση Εμπόρων ΑΕ\” κάνει πια τα πρώτα της βήματα,καθώς υπογράφηκε το καταστατικό από 131 συνολικά εταίρους από όλο το νησί.

Ο κλάδος είναι ανοιχτός στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση της λειτουργίας της αγοράς, αλλά όχι χωρίς κανόνες και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι διαφορετικές ανάγκες της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας
Όμως και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Ηρακλείου εκφράζουν τη σθεναρή αντίθεσή τους στην οποιαδήποτε επιβάρυνση των εργαζομένων, με σχετικό ψήφισμα που κατέθεσαν προχθές στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Την ίδια στάση φαίνεται πως κρατά και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), τονίζοντας ότι αν οι κυβέρνηση προχωρήσει στην επαγγελματική ελευθερία χωρίς κανόνες, θα επιφέρει ένα ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στις επιχειρήσεις, ειδικά στις μικρέςΑπό την άλλη μεριά, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, εκφράζει την αντίθεσή του τόσο στις Κυριακές, ενώ τονίζει ότι η όποια ρύθμιση για την απελευθέρωση του ωραρίου πρέπει να γίνει με βάση ανθρώπινους παράγοντες, ενώ παράλληλα τονίζει την ικανοποίησή του ως προς το άνοιγμα του διαλόγου που αφορούν στο πλαίσιο λειτουργίας του λιανικού εμπορίου.

«Παγκρήτια Ένωση Εμπόρων Α.Ε.»

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναταραχής που επικρατεί στους κύκλους της αγοράς, η συμμετοχική εταιρεία των εμπόρων όλης της Κρήτης, κάνει πια τα πρώτα της βήματα, με νομική υπόσταση πια. Έτσι, χθες υπογράφηκε το καταστατικό από 131 συνολικά εταίρους από όλο το νησί. Ανάμεσά τους φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι Εμπορικοί Σύλλογοι από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Η εταιρεία με την επωνυμία «Παγκρήτια Ένωση Εμπόρων Α.Ε.» φιλοδοξεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, το πολύ μέχρι τα μέσα του 2012, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανόλη Κουμαντάκη. «Υπογράψαμε το καταστατικό της εταιρείας από 131 επιχειρηματίες από όλη την Κρήτη. Ξεκινάμε πλέον τη διαδικασία για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αμέσως θα αναλάβει δράση για να υλοποιήσει το στόχο που έχουμε θέσει», αναφέρει .

Πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση για τους καταναλωτές, προκειμένου οι τοπικές επιχειρήσεις να τους προσφέρουν φθηνότερα και ποιοτικά προϊόντα, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν και τη βιωσιμότητα των τους.
Στόχος αυτού του πολυκαταστήματος θα είναι να ενώσει τους εμπόρους της Κρήτης, ώστε ως σύνολο πλέον να αντιμετωπίσουν ευκολότερα και αποτελεσματικότερα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μην έχοντας ως μόνη λύση το κλείσιμο της επιχείρησής τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook