Το Σάββατο 30 Αυγούστου, η παράσταση “Acuarela de Tango” έρχεται στο «Χαρουπόμυλο» στο Πάνορμο, στις 21:00.

Ένας ηθοποιός (Ariel Perez), μια χορεύτρια (Μαργαρίτα Πλέσσα), μια τραγουδίστρια (Natalia Soledad Petsalis) και ένας μουσικός (Roman Gomez), συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα πάνω στη σκηνή και γίνονται συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι στην ιστορία της Αργεντινής και στις αποχρώσεις του τάνγκο. Τα χρώματα μιας ημέρας, η αυγή, το σούρουπο, η δύση, η νύχτα ντύνουν τις στιγμές τις ζωής και αφηγούνται το πέρασμα του χρόνου. Οι χαρακτήρες διαφορετικοί, αλλά όλοι με ένα κοινό, τον ίδιο ουρανό, ερωτεύονται, διεκδικούν, πληγώνονται, δακρύζουν, γελούν, ονειρεύονται…

«Αυτό το έργο είναι εμπνευσμένο από μία συλλογή ακουαρέλες της ζωγράφου Μαργαρίτας Πλέσσα με τίτλο “ουρανοί”. Στις ακουαρέλες τις παρατήρησα πως τα χρώματα και οι φόρμες αλλάζουν και μεταβαίνουν από ένα καμβά χωρίς όρια… σε κάτι που δε μπορούμε να αγγίξουμε… όμως υπάρχει.
Αλλάζουν τα χρώματα, αλλάζουν οι μορφές αλλά ο ουρανός είναι πάντα εκεί. Μάρτυρας αδιαμφισβήτητος στο πέρασμα του χρόνου, της ζωής.

Μία μέρα, ένας μήνας, ένας χρόνος… ένας αιώνας και ο ουρανός εκεί, ατενίζοντας εκατομμύρια ανθρώπων, τις ζωές τους, τις σχέσεις τους και τις συμπεριφορές τους. Το αιώνιο και το εφήμερο, το κυκλικό και το δυναμικό, η ύπαρξη του ανθρώπου και οι αναφορές του. Όλα τα χαρακτηριστικά ανάλογα με αυτά του τάνγκο, όχι μονό σαν χορευτική μορφή, μουσική, ποίηση, άλλα σαν πνεύμα, ιδέα, φιλοσοφία… σαν ένας τρόπος ζωής.
Πως μας επηρεάζει το φως και το σκοτάδι…η μέρα και η νύχτα…το πέρασμα του χρόνου…

Γι αυτά μας μιλά το έργο… μέσα από τη γλ.ώσσα του τάνγκο ως κοινός παρανομαστής όλου του κόσμου, όντας ένα είδος που γεννήθηκε από την ανάγκη έκφρασης ανθρώπων με μεγάλες υπαρξιακές ανησυχίες σε ένα συγκεκριμένο μέρος του πλανήτη και εξαπλώθηκε μέσα από την αγκαλιά σε όλη τη γη… Η αναλογία δυο κόσμων, η ζωγραφική και το τάνγκο, το χρώμα και η ζωή…

Αcuarela de tango είναι μια ζωγραφιά που γεννιέται από την κίνηδη και το συναίσθημα…

Acuarela de tango είναι μια ιστορία… η ιστορία του τάνγκο και η επίδραση του φωτός στους πρωταγωνιστές της» Ariel Perez

Σύλληψη – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ariel Perez
Χορογραφίες: Ariel Perez, Μαργαρίτα Πλέσσα
Ενορχήστρωση: Roman Gomez
Επιμέλεια σκηνικών – ζωγραφιές: Μαργαρίτα Πλέσσα
Σχεδιασμός κοστο υμιών: Μαργαρίτα Πλέσσα

Τιμή Εισιτηρίου: 10€

Πληροφορίες: 28340. 51051

Διοργάνωση: Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης»