Με άλλο ένα βίντεο απίστευτης αγριότητας, το οποίο ανάρτησαν την Παρασκευή στο YouTube, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο και τον φόβο στη Δύση και να δείξουν πώς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αιματηρή δράση τους.

Στο νέο οπτικοακουστικό υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους ίδιους τους ισλαμιστές, απεικονίζεται με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο ο αποκεφαλισμός ενός στρατιώτη από το Λίβανο.

Ο άτυχος άντρας βρισκόταν μεταξύ των 19 στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτίσει οι εξτρεμιστές ισλαμιστές όταν νωρίτερα αυτόν το μήνα, κατέλαβαν για λίγες ημέρες μια πόλη στη λιβανική μεθόριο.

Ο στρατιώτης, που έχει αναγνωριστεί ως ο Άλι αλ Σάγεντ, ένας σουνίτης μουσουλμάνος από το βόρειο Λίβανο, εμφανίζεται με τα μάτια καλυμμένα, τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του, να αντιστέκεται και να κλωτσάει, ενώ ένας μαχητής ανακοινώνει ότι θα τον εκτελέσει.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την εκτέλεση, το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε στο Διαδίκτυο άλλο ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται εννέα άλλοι στρατιώτες από το Λίβανο να εκλιπαρούν για τις ζωές τους, απευθύνοντας έκκληση στις οικογένειές τους να βγουν στους δρόμους στις επόμενες τρεις ημέρες για να ζητήσουν την απελευθέρωση των ισλαμιστών κρατουμένων ως προϋπόθεση να μην έχουν την τύχη του αλ Σάγεντ.

Αν και ο στρατός του Λιβάνου απέφυγε να σχολιάσει αλλά πηγές ασφαλείας και πηγές από το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσαν τον τελευταίο αυτό αποκεφαλισμό.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook