Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Αυγούστου στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι, η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και των εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πλατανιά.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας & Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός ενώ πολιτική ήταν η ορκωμοσία των δύο δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση». Παρόντες στην τελετή ήταν οι βουλευτές Χανίων Μανούσος Βολουδάκης και Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Λευτέρης Κοπάσης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης αναφέρθηκε: “.....Στην προσπάθεια που καταβλήθηκε από τη Δημοτική Αρχή για τη συγκρότηση των υπηρεσιών & των νέων κοινωνικών δομών του Δήμου την προηγούμενη τριετία , με την ενεργό συμπαράσταση των υπαλλήλων του Δήμου.

Επίσης ευχαρίστησε όλους αυτούς που συμπαραστάθηκαν στην Δημοτική Αρχή χωρίς να έχουν θεσμικό ρόλο στην 3ετία που διανύθηκε , και ελπίζει ότι την νέα περίοδο της 5ετίας θα έχει την συμπαράσταση εκτός των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων και των ενεργών πολιτών προκειμένου να προσφέρομε από κοινού στους Δημότες μας....”.

Στη συνέχεια είπε ότι αυτό που μας ενδιαφέρει για το επόμενο διάστημα είναι να συνεχιστούν τα μεγάλα έργα στον Δήμο αλλά και να μπορούμε να είμαστε πιο κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη, άμεσα και αποτελεσματικά. Συγχρόνως “... στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε το κομμάτι των προνοιακών δομών και των παρεμβάσεων υπέρ των δημοτών μας, με περισσότερες δράσεις το επόμενο διάστημα προκειμένου να ανακουφίσουμε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες...” Επιπλέον ο κ. Μαλανδράκης ευχαρίστησε τους απερχόμενους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για την καλή συνεργασία την τριετία που προηγήθηκε και ευχήθηκε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και με τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά. Τέλος, όπως δήλωσε ο κ. Μαλανδράκης, η ανακοίνωση των ονομάτων των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων θα γίνει έως την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, που θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 10.30, με αποκλειστικό θέμα την εκλογή προεδρείου Δ.Σ. και μελών επιτροπών..

Ο κ. Μανώλης Ντουντουλάκης επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Εποχή” τόνισε πως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν γνώση, εμπειρία και μπορούν να προσφέρουν στον Δήμο Πλατανιά. «Ρόλος μας είναι να ασκούμε έλεγχο και να προσπαθούμε να εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα. Παράλληλα, θα κάνουμε προτάσεις για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και στην καθημερινότητα των πολιτών. Η αντιπολίτευση που θα κάνουμε δεν θα είναι στείρα, αλλά για το καλό του δημότη».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΛΑΤΑΝΙΑ” κ. Μανώλης Νταγκουνάκης τόνισε ότι «θα αγωνιστούμε η νέα δημοτική περίοδος, να είναι περίοδος ανασύνταξης και οργάνωσης του λαϊκού κινήματος για να αντιπαλέψει τα χειρότερα που έρχονται”.