Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Χανίων η Τακτική Γενική Συνέλευση, από την οποία προέκυψαν ειδήσεις, με σημαντικότερη αυτή της κληρώσεως ενός αυτοκινήτου από την Ένωση!

Συγκεκριμένα η Ε.Π.Σ.Χ. θα προχωρήσει στην αγορά ενός αυτοκινήτου, το οποίο θα διαθέσει για κλήρωση, με τους λαχνούς να διανέμονται στα σωματεία, ώστε να καρπωθούν τα έσοδα που θα προκύψουν.
Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΣΧ:
Το βράδυ της Δευτέρας (01/09) πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Ε.Π.Σ. Χανίων η Τακτική Γενική Συνέλευση.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την επικύρωση πληρεξουσίων αντιπροσώπων, τον έλεγχο απαρτίας παρισταμένων μελών και την εκλογή τριών γραμματέων για την τήρηση και επικύρωση των πρακτικών, μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Χανίων.
Στη συνέχεια έγινε η έκθεση του διοικητικού, οικονομικού απολογισμού και της εξελεγκτικής επιτροπής, που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα σωματεία-μέλη της Ε.Π.Σ. Χανίων, όπως και ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.
Η Γενική Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την τροποποίηση του καταστατικού, ώστε να είναι εναρμονισμένο με τις νέες αλλαγές που έγιναν διεθνώς. 

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Χανίων κ. Γεώργιος Βούρβαχης ανακοίνωσε στα σωματεία ότι η Ένωση θα προχωρήσει στην αγορά ενός αυτοκινήτου, το οποίο θα διαθέσει για κλήρωση, με τους λαχνούς να διανέμονται στα σωματεία, ώστε να καρπωθούν τα έσοδα που θα προκύψουν. 
Αυτή η κίνηση αποφασίστηκε με σκοπό να υπάρξει μία οικονομική βοήθεια στα σωματεία, που οι πόροι τους είναι περιορισμένοι. 
Τέλος, γνωστοποίησε ότι η κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου.

Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.


Δ Ι Ο Ι Κ Η Τ Ι Κ Ο Σ Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014

Η άνθηση του Χανιώτικου Ποδοσφαίρου, συνεχίστηκε και τη χρονιά που πέρασε. Η παραμονή της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ στη SUPER LEAGUE, η μέχρι τον τελευταίο αγώνα διεκδίκηση από την ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, της ανόδου στη SUPER LEAGUE, η άνετη παραμονή του ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΥ στη Γ΄ Εθνική και η παραμονή της ομάδας γυναικών του ΑΟ ΧΑΝΙΑ στην Α΄ Εθνική, αποδεικνύουν την σταθερά ανοδική πορεία του χανιώτικου ποδοσφαίρου.

1. ΔΙΟΙΚΗΣΗ:
Η αναβάθμιση του Προέδρου της ΕΠΣΧ, σε Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΠΟ, επισκιάζει οτιδήποτε άλλο και είναι ευνόητη η σημασία του γεγονότος αυτού, για την περαιτέρω ανάπτυξη και άνοδο του επιπέδου του ποδοσφαίρου στο Νομό μας.
Πέρα από αυτό, και τη χρονιά που πέρασε, λειτούργησαν οι επιτροπές της ΕΠΣΧ, με τη νέα μορφή που έχει επιβάλλει το εναρμονισμένο Καταστατικό μας και συμμετείχαμε με μέλη του Δ.Σ., σε διάφορες επιτροπές της ΕΠΟ και της Περιφέρειας Κρήτης.
Αναβαθμίζεται συνεχώς το site της Ενώσεως, στο οποίο πλέον καταχωρούνται άμεσα όλες οι ειδήσεις και οτιδήποτε ενδιαφέρει τα σωματεία-μέλη μας, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τους. 
Παρά τη γνωστή οικονομική στενότητα, για δεύτερη περίοδο η ΕΠΣΧ πήρε την Απόφαση να ανακουφίσει τα Σωματεία, που πλήττονται και αυτά από την οικονομική συγκυρία, αναλαμβάνοντας μέρος των εξόδων Διαιτησίας, σε όλες της κατηγορίες πρωταθλημάτων. Επίσης στηρίξαμε όλες τις εκδηλώσεις των Σωματείων μας και με την παρουσία των μελών μας καθώς και με την οικονομική συνεισφορά μας.
Το Σεπτέμβριο του 2013, αναλάβαμε με απόλυτη επιτυχία τη φιλοξενία των Εθνικών ομάδων Γυναικών και Νεανίδων, οι οποίες έδωσαν φιλικούς αγώνες στα Χανιά, καθώς και της αντίστοιχης Νεανίδων της Τουρκίας.
Στις 9 Οκτωβρίου, διοργανώσαμε στο Στάδιο Περιβολίων, φιλικό αγώνα της Εθνικής Νέων με την αντίστοιχη του Πλατανιά, στη μνήμη του Ζαχαρία-Ραφαήλ Καραντωνάκη. 


2. ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:
Συμμετείχαμε με τις ομάδες μας στα Πρωταθλήματα Νέων και Παίδων της Περιφέρειας Κρήτης. Η Μικτή μας ομάδα Νέων κατέκτησε την πρώτη θέση και η αντίστοιχη των Παίδων τη δεύτερη. 
Συμμετείχαμε όπως κάθε χρόνο, στο Κύπελλο Μάχη της Κρήτης, που διεξήχθη στο Ρέθυμνο στις 4 και 5 Μαϊου, το οποίο και κατέκτησε η Μικτή μας ομάδα. 
Συμμετείχαμε με ποδοσφαιριστές μας στις Μικτές Ομάδες της Περιφέρειας Κρήτης, που συμμετείχαν στα αντίστοιχα Πανελλήνια πρωταθλήματα.
Για πρώτη φορά, διοργανώθηκε το UEFA REGIONS CUP, στο οποίο συμμετείχαμε με τη Μικτή Ερασιτεχνών της Ένωσης μας. 
Η συμμετοχή στις Μικτές Ομάδες, έδωσε την ευκαιρία στους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές μας, να προβληθούν και να κληθούν διάφοροι από αυτούς, σε αγώνες προεπιλογής των Εθνικών ομάδων.

3. ΚΥΠΕΛΛΟ & ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ:
Διεξήχθη το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, με τη συμμετοχή τριάντα [30] ομάδων. Ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου, με τον τελικό μεταξύ των ομάδων Σπάθας-Μινώταυρου και Κυπελλούχο την Σπάθα Κολυμβαρίου. Ο τελικός διεξήχθη στο γήπεδο Περιβολίων, είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και για μια ακόμη χρονιά, μεγάλη προσέλευση φιλάθλων. 
Διοργανώθηκαν τα πρωταθλήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορίας με τη συμμετοχή συνολικά σαράντα οκτώ σωματείων. 

4. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:
Όπως κάθε χρόνο, διοργανώσαμε πρωταθλήματα σε τέσσερις κατηγορίες. 
Στην κατηγορία των Παίδων, διεξήχθη Κύπελλο με τη συμμετοχή είκοσι ομάδων και Πρωτάθλημα με τη συμμετοχή είκοσι μία ομάδων.
Στους Προπαίδες, συμμετείχαν δεκαεφτά ομάδες. 
Στην κατηγορία Τζούνιορ, συμμετείχαν δεκαοκτώ ομάδες.
Τέλος στην κατηγορία Προτζούνιορ, συμμετείχαν δώδεκα ομάδες.
Για τα πρωταθλήματα αυτά, η Ε.Π.Σ.Χ. κατέβαλε όπως κάθε χρόνο, τα έξοδα διαιτησίας και ιατρικής κάλυψης.


5. ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΩΓΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔ/ΣΤΩΝ:
Στις 9 Φεβρουαρίου, στο κέντρο Αλκυών, πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο χορό, για την ενίσχυση του ταμείου. Η συμμετοχή των Σωματείων ήταν καθολική, αποδεικνύοντας την επιτυχία του θεσμού και τα έσοδα ήταν σημαντικά, σε σχέση με την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα.
Την αγωνιστική περίοδο 2013-14, ενισχύθηκαν από το Ταμείο, συνολικά 72 ποδοσφαιριστές, που αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού.

6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Το Δ.Σ. της Ενώσεως μας, πιστό στη σύνδεση του αθλήματος μας με το κοινωνικό γίγνεσθαι, ενίσχυσε με κάθε τρόπο όλες τις εκδηλώσεις των σωματείων μελών μας, που είχαν φιλανθρωπικό σκοπό.
Επίσης διέθεσε τα έσοδα από τον Τελικό του Κυπέλλου, μαζί με συνεισφορά της ΕΠΣΧ, σε τέσσερα Ιδρύματα.
Στις 12 Νοεμβρίου, πραγματοποιήσαμε μαζί με άλλους φορείς, Εθελοντική Αιμοδοσία, στο Μουσείο της Εθνικής Ελλάδος.

7. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διοργανώσαμε σχολή διαιτησίας, για την ανάδειξη νέων διαιτητών και ημερίδες για την επιμόρφωση διαιτητών και παρατηρητών.
Πραγματοποιήσαμε ενημερωτικές ημερίδες, σε όσα Σωματεία το ζήτησαν, για τους καινούριους κανονισμούς, με μεγάλη επιτυχία.

8. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών, συνεχίζεται η συνεργασία και η ενίσχυση με κάθε τρόπο, όλων των προσπαθειών του Συνδέσμου Προπονητών, για αναβάθμιση του επιπέδου των μελών του.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook