Στη φυλακή βρίσκεται πλέον ο 22χρονος, Luis Silva, ο οποίος στις 15 Ιουνίου είχε επιτεθεί και προσπάθησε να βιάσει μια 23χρονη κοπέλα. 
Η κοπέλα, την ώρα που ο 22χρονος επιχειρούσε να τη βιάσει, έβγαλε το «έξυπνο» τηλέφωνό της και φωτογράφισε τον δράστη. Με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει. 
«Το θύμα είχε την πανέξυπνη ιδέα να καταγράψει την επίθεση», είπε ο δικαστής, ο οποίος έστειλε στη φυλακή τον δράστη για 3,5 χρόνια με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρα ληστείας και ασέλγειας. 
Ο 22χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ακολούθησε τη γυναίκα, ενώ ήταν μεθυσμένος,, την πλησίασε και την ανάγκασε να τον αγγίξει. Όταν η κοπέλα έβγαλε το κινητό της, ο νεαρός της επιτέθηκε αγγίζοντάς την σε όλο το κορμί. Μετά την χτύπησε και την έριξε κάτω. Όταν του είπε πως τον έχει καταγράψει αυτός προσπάθησε να της κλέψει το κινητό, αλλά εκείνη άρχισε να τρέχει και του ξέφυγε».
Από την άλλη, η υπεράσπιση υποστήριξε πως ο Silva ήρθε στη Βρετανία από την χώρα καταγωγής του, την Πορτογαλία αυτόν τον χρόνο και εκείνο το βράδυ ήθελε να «πνίξει» τον πόνο του. Έψαχνε για μια καλύτερη ζωή και ήθελε να είναι κοντά στο κορίτσι του. Εκείνο το βράδυ είχε καυγαδίσει έντονα με τους γονείς του και την κοπέλα του, οι οποίοι τον είχαν επισκεφθεί από την Πορτογαλία. Τέλος η δικηγόρος του κατηγορούμενου υποστήριξε πως νιώθει πολύ ντροπιασμένος για τις πράξεις του. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook