Έναν 34χρονος Ιρακινό,συνέλαβαν αστυνομικοί το αερολιμένα Ηρακλείου, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε 27χρονo Σύρο, και πλαστογραφία. Στα κρατητήρια για πλαστογραφία πιστοποιητικών οδηγήθηκε και ο 27χρονος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

\”Συνελήφθη, χθες (03.09.2014) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Επιπλέον, συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, στον 27χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, ο 27χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αρχών Ολλανδίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό τη Ζυρίχη Ελβετίας.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 27χρονος, είχε προμηθευτεί τα συγκεκριμένα έγγραφα, από τον 34χρονο.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι ο 34χρονος, αφού πραγματοποίησε τον έλεγχο εισιτηρίων με γνήσιο ταξιδιωτικό έγγραφο του ίδιου, παρέλαβε την κάρτα επιβίβασης και στη συνέχεια παρέδωσε αυτή (κάρτα επιβίβασης) και το ταξιδιωτικό έγγραφο στον 27χρονο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα, για να ταξιδέψει με τη συγκεκριμένη πτήση, χωρίς να υποβληθεί στον προβλεπόμενο έλεγχο, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.\”

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook