Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η είδηση πως ένας δεκαπεντάχρονος δολοφόνησε την 11χρονη αδελφή του και τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι τον μόλις οκτώ ετών αδελφό του!

Το άψυχο σώμα του κοριτσιού, καθώς και το σώμα του μικρού αδελφού της, βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης, στην οικία της οικογένειας στο χωριό Μπερνάς κοντά στα γαλλο-ελβετικά σύνορα.

Ο μεγάλος αδελφός, ο οποίος είχε αναλάβει να προσέχει τα αδέλφια του, την ώρα που οι γονείς παρακολουθούσαν μάθημα γιόγκα, βγήκε από το σπίτι σε κατάσταση σοκ, με λεκέδες από αίμα στα ρούχα του για να ειδοποιήσει για τον συμβάν καταφεύγοντας σε γειτονικό σπίτι.

Αρχικά, ισχυρίσθηκε ότι ένας άγνωστος είναι ο δράστης της δολοφονίας, ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές θεώρησαν ότι η εκδοχή του νεαρού ήταν απλά «ασυναρτησίες».

Ο εισαγγελέας της Μιλούζ Ντομινίκ Αλζεαρί, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση, είπε ότι ο νεαρός «δίνει πλέον μία συνεκτική περιγραφή της εξέλιξης των γεγονότων» αλλά και πως υπάρχει το στοιχείο της προμελέτης.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του, θα τεθεί υπό κράτηση σε ειδικές συνθήκες και με την λήψη μέτρων προστασία, με ιατρική παρακολούθηση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

parapolitika.gr