Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ουκρανός ομόλογός του Ποροσένκο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συμφώνησαν στα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η συμφωνηθείσα εκεχειρία να έχει διάρκεια, ανακοίνωσε το γραφείο του Ποροσένκο.
Η εκεχειρία ανάμεσα στις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις και στους φιλορώσους αυτονομιστές τέθηκε σε ισχύ το απόγευμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ειρηνευτικού σχεδίου που στοχεύει στον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία που μαίνεται εδώ και περίπου πέντε μήνες.
«(Οι δύο ηγέτες) τόνισαν ακόμη την ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη ανάμειξη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την επιτήρηση της κατάστασης… και συνεργασία στην παροχή ουκρανικής και διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του ουκρανού προέδρου.
Νωρίτερα, η Μόσχα προειδοποίησε με νέες «αντι-κυρώσεις» στο επόμενο πακέτο κυρώσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η ΕΕ τη Δευτέρα, με φόντο την ουκρανική κρίση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook