Η μελέτη του έργου αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο του τμήματος «Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος» του Β.Ο.Α.Κ. βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/1  στο γραφείο του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη, μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης προκειμένου να παρουσιάσει ο επικεφαλής μελετητής του έργου κ. Αντώνης Φρατζεσκάκης, τη μελέτη του έργου αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο του τμήματος «Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος» του Β.Ο.Α.Κ.

Στόχος της συνάντησης είναι να γίνουν τροποποιήσεις ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής παρουσίαση των κυριοτέρων κομβικών σημείων του οδικού δικτύου που μελετάται ενώ παράλληλα εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, προτάσεις και παρατηρήσεις από τους φορείς που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη , σχετικά με τις δυσκολίες που ανακύπτουν.

Τέλος, όλοι συμφώνησαν και αποδέχτηκαν σε γενικές γραμμές τη μελέτη και τις παρατηρήσεις που τέθηκαν ώστε να υποβληθούν και να ενταχθούν στην οριστική μελέτη με συγκεκριμένες λύσεις για ένα άρτιο και κοινωνικά αποδεκτό έργο.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου ευχαρίστησε τον μελετητή κ. Φρατζεσκάκη για την παρουσίαση και τις διευκρινίσεις του μελετούμενου έργου καθώς και όλους τους φορείς που εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου ΤΕΕ-ΤΑΚ, Μηχανικοί-Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας ζωής του Δήμου Αγίου Νικολάου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχ. Κερούλης και κ. Μιχ. Σγουρός, ο κ. Βασίλης Κοζυράκης-Δ/ντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο κ. Αντώνης Ζερβός – Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ-ΤΑΚ, ο κ. Εμμ. Ζαχαρενάκης, Προϊστάμενος της Δνσης Προγραμματισμού & Σχεδιασμού της πρώην Ν.Α.Λ.