Στη διαμόρφωση του οικοπέδου το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Ακτής Κανάρη με την οδό Γερασίμου Παρδάλη, στη Νέα Χώρα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ανοιχτός χώρος δωρεάν στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων αλλά και αυτοκινήτων, προχωρούν τις επόμενες ημέρες συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο, εκτάσεως 2.909 τ.μ., ανήκει στην εταιρεία «Κρητικά Ακίνητα Α.Ε» (θυγατρική εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων) και παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Χανίων.
Για το σκοπό αυτό, υπεγράφη σύμβαση χρησιδανείου του ακινήτου μεταξύ της προαναφερθείσας Εταιρείας και του Δήμου, με συμβατική χρονική διάρκεια έως 31/10/2011.
Το συγκεκριμένο οικόπεδο επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 30/5 , το πρωί, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Νίκος Ξυνίδης και Μανώλης Κεμεσίδης καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος Βασίλης Χάμπας, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να εξετάσουν από κοντά τις εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνουν για τη διαμόρφωση του χώρου.
Η διαμόρφωση του οικοπέδου σε χώρο στάθμευσης αναμένεται να δώσει λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης που υπάρχει στην περιοχή της πλατείας Τάλως, δηλαδή στην Δυτική είσοδο προς την παλιά πόλη και το παλιό λιμάνι των Χανίων, ειδικά σε ότι αφορά στα τουριστικά λεωφορεία, καθώς το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση απο την πλατεία Τάλως. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook