Με αφορμή το βιβλίο «Πώς να πιάσεις ένα αστέρι», του Jeffers Oliver, εκδόσεις Ίκαρος, είκοσι τρία παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό και όρεξη συναντήθηκαν τρεις φορές στο «Εργαστήριο Κινούμενης Εικόνας», που δημιουργήθηκε στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου και έφτιαξαν μια μικρή ταινία κινούμενης εικόνας, (stop-motion), κατασκεύασαν τους ήρωες και το περιβάλλον τους, ηχογράφησαν τους ήχους και τους διαλόγους, με τον εικονογράφο – γραφίστα, Μάριο Ιωαννίδη.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, διάβασαν το παραμύθι και προσπάθησαν να το δραματοποιήσουν, κατασκευάζοντας τα σκηνικά και τους ήρωες. Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκαν τα “γυρίσματα” της ταινίας με τη φωτογράφηση των σκηνών. Στην τελευταία συνάντηση έγιναν οι ηχογραφήσεις των διαλόγων, των ήχων και της μουσικής.
Τα παιδιά με ενθουσιασμό και φαντασία συμμετείχαν στο Εργαστήριο, δραματοποιώντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την υπόθεση του βιβλίου. 
Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας με τίτλο \”Ό,τι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!\”, μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, του Future Library, και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Δείτε την ταινία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook