Με απόλυτη επιτυχία, χωρίς απρόοπτα και τον καιρό να κάνει το χατίρι σε όλους, ολοκληρώθηκε το δεκαήμερο Ελεύθερης Πτώσης στο Ιστορικό Αεροδρόμιο του Μάλεμε, την περασμένη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ελεύθερης Πτώσης Skydive Crete και ο Δήμος Πλατανιά Χανίων, σε συνεργασία με τον Skydive Sardegna από τη Σαρδηνία.

Για δέκα μέρες γέμισε από ζωή και δραστηριότητα το Ιστορικό Αεροδρόμιο του Μάλεμε. Δεκάδες ήταν οι απογειώσεις του αεροσκάφους και εκατοντάδες τα άλματα που πραγματοποιήθηκαν από έμπειρους αλεξιπτωτιστές στο δεκαήμερο και δεκάδες οι τολμηροί που ένιωσαν την εμπειρία της ελεύθερης πτώσης έστω και μια φορά, κάνοντας ένα άλμα tandem. Αρκετά μεγάλος ήταν και ο αριθμός των επισκεπτών που παρακολούθησαν και ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για το άθλημα της ελεύθερης πτώσης.

\"\"
\"\"
\"\"
\"\"
Στο χώρο της εκδήλωσης είχε στηθεί από το Δήμο Πλατανιά Χανίων, μια μικρή έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής και υλικού πολέμου, όπου οι επισκέπτες μπόρεσαν και είδαν με άλλη ματιά την ιστορία της Μάχης της Κρήτης στο Μάλεμε. Να αναφέρουμε ότι το φωτογραφικό και ζωγραφικό υλικό της έκθεσης, ήταν μια προσφορά του ζωγράφου κ. Μανώλη Θεοδοσάκη, ταξίαρχου εν αποστρατεία.

\"\"
Λόγω του μεγάλου αριθμού προγραμματισμένων αλμάτων την τελευταία Κυριακή, η τελετή λήξης της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, παρουσία πλήθους κόσμου, όπου τιμήθηκαν φορείς και ιδιώτες που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελεύθερης Πτώσης κ. Κυριάκος Δαμανάκης, ο πρόεδρος του Skydive Sardegna κ. Valentino Deriu, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της ΕΛ.Α.Ο. κ. Νίκος Μακράκης, ο διοικητής ασφαλείας της 115 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος κ. Θεοδόσης Παπαδάκης, ο διοικητής της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών Αντ/χης κ. Νίκος Κωστάκης, ο Αερολιμενάρχης Χανίων κ. Σταύρος Καστρινάκης και πολλοί άλλοι. Στο τέλος της τελετής νέοι και νέες από τον Παραδοσιακό Λαογραφικό Όμιλο Χανίων, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης και αποθεώθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

\"\"
\"\"
\"\"
Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν, η “Motor Oil (Hellas) S.A.” και η “KMF International Ε.Π.Ε.”.

Σημαντικό ρόλο επίσης στην προετοιμασία και την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης έπαιξαν, το Γ.Ε.ΕΘ.Α. (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης), το Γ.Ε.Α. (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας), η 115 Π.Μ. και ιδιαίτερα το προσωπικό του Πύργου Ελέγχου Αεροδρομίου Χανίων, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο Διεθνής Αερολιμένας Χανίων, η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και ο Δήμος Πλατανιά.

Στους άμεσους στόχους του Παγκρήτιου Συλλόγου Ελεύθερης Πτώσης είναι η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης και τη νέα χρονιά, πιθανόν το Μάιο, που να συμπέσει και με τον εορτασμό της μάχης της Κρήτης.

\"Εμφάνιση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook