Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διερευνήθηκε υπόθεση παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης εγγράφων και λοιπών πράξεων, σε Δήμο της Αττικής.

Πρόκειται για τον Δήμο Μαραθώνα, στον οποίο υπάλληλος ανέφερε στον Δήμαρχο Ηλία Ψινάκη, πως είχαν εξαφανιστεί οικονομικά στοιχεία απο τους υπολογιστές, ενώ ακολούθησε σχετική καταγγελία και στις αρχές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: "Σύμφωνα με την καταγγελία  στο πλαίσιο ελέγχου από αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκε σημαντικές ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές) από τα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ενέργειες διαγραφής υπηρεσιακών ψηφιακών εγγράφων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με την καταγγελία τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB sticks), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου.

Ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα (10-09-2014) το πρωί νομότυπες αστυνομικές έρευνες στις οικίες πέντε (5) ημεδαπών. 

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και (4) φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB sticks), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.

Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές."