​Μια απίστευτη χειρουργική επέμβαση έλαβε χώρα στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ.

Η Ισραηλινή μουσικός, Ναόμι Ελίσουβ, έπαιζε βιολί… κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο της. Η ίδια προχώρησε στην επέμβαση για να αντιμετωπίσει ένα τρέμουλο, το οποίο απειλούσε να βάλει τέλος στην καριέρα της.

Η επέμβαση έγινε την Τρίτη ενώ η μουσικός έπρεπε να είναι ξύπνια, ώστε οι γιατροί να έχουν μια ακριβή εικόνα για το σημείο που έπρεπε να τοποθετηθεί το ηλεκτρόδιο, το οποίο θα έβαζε τέλος στο τρέμουλο.

\"tmp_cover456.jpg\"

Ο λόγος που εκείνη έπαιζε βιολί και συγκεκριμένα Μότσαρτ, ήταν ώστε οι γιατροί να είναι σίγουροι ότι η εγχείρηση είναι επιτυχής και πως δεν θα υπήρχαν ανεπιθύμητες παρενέργειες.

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χειρούργησα ασθενή ο οποίος έπαιζε μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είμαι ενθουσιασμένος που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ιδιωτική συναυλία από μια ταλαντούχα και αξιόλογη μουσικό», ανέφερε ένας από τους γιατρούς.

Για την ιστορία, η 60χρονη ήταν βιολίστρια στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Λιθουανίας και την Ορχήστρα Δωματίου του Ισραήλ. Το τρέμουλο, όμως από το οποίο υπέφερε τα τελευταία 20 χρόνια, την ανάγκασε να διακόψει την καριέρα της στην μουσική σκηνή και να γίνει δασκάλα.

«Είναι κρίμα που έμαθα τόσο αργά για αυτήν την επέμβαση. Όμως τώρα, επιτέλους, επιστρέφω στη ζωή».

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook