Τα απανωτά λουκέτα στα ρωσικά πρακτορεία δημιουργούν ανησύχια και προβλήματα στους ξενοδόχους στη χώρα μας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Γιώργος Τσακίρης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λουκέτο και άλλων ρωσικών πρακτορείων ενώ εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται από τη φορολόγηση των υπηρεσιών για τις οποίες οι Έλληνες ξενοδόχοι δεν θα έχουν λάβει χρήματα από τους Ρώσους Tour Operators. Μάλιστα το ΞΕΕ το επόμενο διάστημα θα παρέμβει προς τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς, Σπύρος Γαλιατσάτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητά άμεση παρέμβαση της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. «Εμείς, όπως είπε, έχουμε εκδώσει τιμολόγια επί πιστώσει και έχουμε παράσχει ήδη τις υπηρεσίας μας στους Ρώσους επισκέπτες και δεν έχουμε πληρωθεί. Ωστόσο, υπογραμμίζει, θα φορολογηθούμε για αυτές, σαν να έχουμε πάρει κανονικά τα χρήματά μας».

Όπως είπε ο κ. Γαλιατσάτος, το τελευταίο λουκέτο του Tour Operator Solvex από την Αγία Πετρούπολη έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα νησιά του Ιονίου, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κέρκυρα με τους επιχειρηματίες του κλάδου να αναμένουν άμεσα παρέμβαση από τα αρμόδια υπουργεία.

Ζήτημα, επίσης, προκύπτει και με τις άδειες κλίνες από τους Ρώσους πελάτες, με τον κ. Γαλιατσάτο να τονίζει ότι θα υπάρξει μια κάθετη πτώση στις τιμές αυτών των δωματίων προκειμένου να καλυφτούν τα σπασμένα, όπως ανάφερε.

newpost.gr